Базовий содовий хліб

irish_soda_bread_collage

Приготування содового хліба від початку підготовки інгредієнтів і до кінцевого результату займе менше години часу. Хлібчик виходить м’який зсередини і хрусткий зовні. Серед інгредієнтів ви не знайдете дріжджів, адже в якості агента виступає реакція між содою і молочною кислотою. Можна приготувати базовий хліб або додати улюблені горіхи, насіння, фрукти.

Складові:

  • 450 г пшеничного борошна + для присипання
  • 3/4 ч. л. соди
  • 1 ч. л. солі
  • 375 – 400 г кефіру/натурального йогурту або нежирної сметани 
  1. У чаші кухонного комбайна змішати борошно, соду і сіль. Влити 375 г кефіру, розмішати лопаткою або рукою до об’єднання з сухими інгредієнтами. Вимішувати не потрібно. Тісто має бути м’яким. При необхідності додати ще кефіру, по 1 ст.л. за раз. Дотримуючись послідовності дій можете замісити тісто вручну.
  2. Деко застелити пергаментом або силіконовим килимком, трохи присипати борошном. Розігріти духову шафу до 230°С (класичний нагрів «верх-низ») або до 210°С з вентиляційним нагріванням.
  3. Тісто викласти на деко, присипати борошном, сформувати круглий диск висотою ~ 3,5 см. Гострим ножем або лезом зробити неглибокий (~ 8 мм) хрестоподібний надріз на поверхні тіста.
  4. Випікати в розігрітій духовці 15 хвилин, потім зменшити температуру до 200°С (класичний нагрів «верх-низ»), або 180⁰С (з вентиляційним нагріванням) і випікати ще 20-30 хвилин. Хліб повинен піднятися, зарум’янитись і при постукуванні видавати глухий звук. Дістати хлібину з духовки, дати повністю охолонути на решітці.
  5. Бажано вжити хліб в той же день, або зберігати в щільно закритому контейнері або пакеті не більше 1-го дня.

irish_soda_bread

Насолоджуйтесь!

Рекомендована техніка:

Кухонний комбайн Gorenje MMC1500IY

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Катерина Перера

 

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *