Смажена кольрабі в томатному соусі

kale_turnip

Сьогодні пропоную приготувати за простим рецептом, основним інгредієнтом якого буде капуста кольрабі. Як на мене, то в деякій мірі цей універсальний овоч недооцінили в наших краях, а шкода. Тож, спробуємо виправитись і приготувати легкий гарнір.

На 2-3 порції:

  • 1 качан кольрабі
  • щіпка солі і перцю
  • 3-4 ст. л. рослинної олії
  • 200 мл. помідорів у власному соку
  • 1 червона цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 перець чілі (за бажання)
  • 1/2 ч. л. чебрецю
  • щіпка цукру
  • сіль і перець за смаком
  • 1 ст. л. оливкової олії

Готуємо:

  1. Капусту за допомогою комбайна або вручну нарізати на дрібні шматочки, обсмажити на середньому вогні, помішуючи, до готовності (доки не стане золотистою і м’якою)
  2. Цибулю, часник і перець чілі подрібнити і злегка обсмажити на оливковій олії. Додати помідори і всі наступні інгредієнти. Тушкувати на середньому вогні 10 хвилин. За допомоги блендерної насадки довести суміш до стану однорідного соусу-пюре.
  3. Наповнити соусом порційні тарілки, зверху викласти смажену капусту, прикрасити листям зелені і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje EC51101AW

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *