Шоколадний пиріг

choco_cake

Домашня випічка і аромат шоколаду, який розноситься по всім куточкам їдальні не залишить жодного байдужим. Запрошуйте друзів, збирайте родину за вечірнім чаюванням з шоколадним пирогом 🙂

Тісто:

форма Ø 24 см.

  • 180 г борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 70 г вершкового масла
  • 40 г цукрової пудри
  • 1 жовток

Начинка:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 200 г чорного шоколаду
  • 40 г какао-порошку
  • 1 ст. л. борошна

Готуємо:

  1. У чаші кухонного комбайна змішати борошно, сіль, розпушувач і цукрову пудру. Додати нарізане кубиками вершкове масло, яєчний жовток і за необхідності трішки холодної води, щоб замісилось еластичне тісто.
  2. Розкачати тоненько тісто і викласти його у змащену жиром форму з бортиком. Тісто розрівняти по краю форми і проштрикнути виделкою по всій поверхні. Випікати у розігрітій до 180°С духовці близько 15 хвилин. Скоринка має залишитись світлою.
  3. Тим часом приготувати начинку: до розтопленого вершкового масла вмішати подрібнений шоколад і какао, розмішати до об’єднання. В окремій ємності збити яйця з цукром у піну. Поєднати яєчну суміш з шоколадною, додати борошно і змішати вінчиком до однорідності. Заповнити начинкою пісочну основу, рівномірно розподіливши її. Запікати пиріг у розігрітій до 150°С духовій шафі близько 40 хвилин. Готовий пиріг залишити на деякий час, щоб він добре вистиг і начинка схопилась.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Кухонний комбайн Gorenje SBR800HC

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *