Палички з соусом песто

pesto_sticks

Класичний соус песто і хрусткі хлібні палички створюють довершене поєднання. Така випічка може бути як швидким перекусом на ходу, так і вишуканим аперитивом з келихом вина. Похрустімо разом 🙂

Нам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста
  • борошно для розкачування тіста

Соус:

  • 2 жмені свіжого базиліку
  • 40 г кедрових горішків
  • 40 г натертого сиру Пекоріно
  • 40 г натертого сиру Пармезан
  • 2 зубки часнику
  • 125 мл оливкової олії
  • дрібка солі

Приготування:

  1. У чашу подрібнювача помістіть листя базиліку, кедрові горішки, обидва сорти сиру, зубки часнику, влийте 50 мл олії. Подрібніть суміш до однорідної консистенції. Насамкінець влийте залишок олії і посоліть. До використання зберігайте соус у щільно закритому слоїку в холодильнику.
  2. На посипаній борошном поверхні розкачайте два пласта тіста розміром 25х30 см. Одну частину тіста змастіть соусом песто, зверху накрийте другою частиною тіста. Гострим ножем наріжте смужки завтовшки 1,5-2 см. Вистеліть деко вощеним папером. Викладайте смужки на деко, попередньо сформувавши з тіста спіралі. Між смужками тіста залишайте простір, щоб у процесі випікання вони не склеїлись одна до одної. Краще випікайте за два підходи.
  3. Розігрійте духовку до 190°С. Запікайте палички з тіста близько 15 хвилин з одного боку, потім перегорніть, і випікайте ще 5 хвилин. Вийміть палички з духовки, дайте охолонути і подавайте до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендер Gorenje HBX603HC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *