Класичний соус песто і хрусткі хлібні палички створюють довершене поєднання. Така випічка може бути як швидким перекусом на ходу, так і вишуканим аперитивом з келихом вина. Похрустімо разом 🙂
Нам знадобиться:
- 500 г листкового тіста
- борошно для розкачування тіста
Соус:
- 2 жмені свіжого базиліку
- 40 г кедрових горішків
- 40 г натертого сиру Пекоріно
- 40 г натертого сиру Пармезан
- 2 зубки часнику
- 125 мл оливкової олії
- дрібка солі
Приготування:
- У чашу подрібнювача помістіть листя базиліку, кедрові горішки, обидва сорти сиру, зубки часнику, влийте 50 мл олії. Подрібніть суміш до однорідної консистенції. Насамкінець влийте залишок олії і посоліть. До використання зберігайте соус у щільно закритому слоїку в холодильнику.
- На посипаній борошном поверхні розкачайте два пласта тіста розміром 25х30 см. Одну частину тіста змастіть соусом песто, зверху накрийте другою частиною тіста. Гострим ножем наріжте смужки завтовшки 1,5-2 см. Вистеліть деко вощеним папером. Викладайте смужки на деко, попередньо сформувавши з тіста спіралі. Між смужками тіста залишайте простір, щоб у процесі випікання вони не склеїлись одна до одної. Краще випікайте за два підходи.
- Розігрійте духовку до 190°С. Запікайте палички з тіста близько 15 хвилин з одного боку, потім перегорніть, і випікайте ще 5 хвилин. Вийміть палички з духовки, дайте охолонути і подавайте до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка: