Літо – це прекрасна пора року, яка дарує нам смачні, корисні і соковиті овочі. Цим просто необхідно скористатись, щоб насолодитись розмаїттям овочевих блюд. Сьогодні у нас, наприклад, відома багатьом страва, яка супроводжує не одну літню трапезу. На відміну від традиційного обсмажування кабачків в олії, ми готуємо їх на грилі без додавання зайвого масла. Легко, швидко і корисно. Саме те, що смакує влітку.
На 3-4 порції:
- 2 середні кабачки/цукіні
- 2-3 зубчики молодого часнику
- 150 г фети
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- ½ ч. л. базиліку/чебрецю
- перець за смаком
- 2 середні помідори
- 2-3 гілочки зеленої цибулі
- 1-2 ст. л. йогурту за потреби
Готуємо:
Включаємо гриль на максимум (режим 4). Кабачки нарізаємо тонкими слайсами. На розігрітий гриль викладаємо кабачки і зубчики неочищеного часнику. Готуємо 5-6 хвилин, перевертаємо по мірі готовності. Слідкуйте за кабачками, важливо не пересушити їх, вони мають залишатися м’якими і соковитими.
Поки готуються кабачки на грилі, в мисці змішуємо фету (якщо сир сухий – можна додати трохи йогурту), додаємо оливкову олію, прянощі. Помідори розрізаємо навпіл, серцевину і зайвий сік видаляємо. Помідор нарізаємо дрібними кубиками. Подрібнюємо зелену цибулю.
У мисці змішуємо фету з помідорами і зеленню. За бажанням можна додати інші прянощі або лимонні сік, якщо любите кислинку. Часник очистити і розім’яти виделкою, поєднати з заправкою.
Кожен слайс кабачка змастити заправкою, згорнути в рулет і зафіксувати шпажкою. Подавати закуску з помідорами, листям зелені і свіжим хрумким багетом.
Смачного літа!
Експертна оцінка від досвідченого кулінара, фуд-блогера, Едуарда Насирова.
|
Як бачите, приготувати таку літню закуску зовсім не складно. За допомогою електрогриля Gorenje KR 1800 E PRO можна швидко обсмажити 2-3 кабачки за один раз – у відкритому положенні площа гриля збільшується вдвічі. Покриття грилевих пластин запобігає пригорянню і забезпечує приготування без додавання жиру, олії. Швидкий рівномірний нагрів за пару хвилин і гриль готовий до використання. До слова, гриль зручний у догляді. Пластини гриля, на яких ви щойно готували, легко виймаються, їх можна протерти або помити. Порівнюючи з іншими моделями скажу, що ця особливість спрощує догляд за приладом.
|
Рекомендована техніка:
Контактний гриль Gorenje KR1800EPRO |