Якщо ви вже почали замислюватись над стравами, які можна подати до святкового столу, тоді рекомендую скуштувати легку в приготуванні, але разом з тим дуже вишукану за смаком закуску. Впевнена, що вона нікого не залишить байдужим.
Складові:
- 500 г філе форелі зі шкуркою
- 150 мл білого сухого вина
- 15 оливок
- 1 ч. л. цедри апельсина
- 150 г вершкового масла
- оливкова олія холодного віджиму
- сіль, мелений білий перець
Готуємо:
- Покладіть філе форелі в невеликий сотейник, влийте біле вино. Доведіть до кипіння і варіть під кришкою на повільному вогні 5-7 хв. Перекладіть філе на тарілку, видаліть шкурку, за допомогою вилки розберіть м’ясо на невеликі шматочки.
- Розігрійте на сковороді оливкову олію і обсмажте апельсинову цедру (1 хв.)Оливки роздавіть склянкою і видаліть кісточки, крупно наріжте.
- Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопіть на повільному вогні. У мисці змішайте гарячу рибу, оливки, цедру апельсина і розтоплене масло, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
- Перекладіть рієт в формочки, остудіть, накрийте харчовою плівкою або фольгою. Зберігати рієт можна до 7 днів в керамічному або скляному посуді в холодильнику.
Рекомендована техніка:
|
|
Elza Brook
|
Фуд. фтограф та фуд. стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |