Новорічні імбирні мафіни

new-year-cupcakes

Зима – час для теплих вовняних светрів, гарячого шоколаду, аромату прянощів, солодких апельсинів та мандаринів. Пора новорічних святкувань, спогадів дитинства та віри в чудеса. Нехай кожен Новий Рік буде для Вас особливим. Створюйте святкову атмосферу та наповнюйте оселю ароматом прянощів за допомогою ось цього рецепту імбирних мафінів.

  • Кількість – 14-16 мафінів
  • Підготовка – 10 хв.
  • Приготування – мафіни 30 хв., глазур – 5 хв., крем для оздоблення – 15 хв.

Складові:

Тісто

  • 1 – 1¼ склянка борошна (150 г)
  • 1 ч. л. порошку до печива
  • 1/3 склянки коричневого цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • ½ ч. л. меленого імбиру
  • ¼ ч. л. меленої гвоздики
  • дрібка мускатного горіху
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 1 невеличкий банан
  • 60 мл рослинної олії
  • 40 мл молока
  • 1 ст. л. рідкого меду
  • 1 ч. л. апельсинової цедри
  • ½ ч. л. екстракту ванілі

Глазур

  • 1 ч. л. апельсинової цедри
  • 2 ст. л. апельсинового соку (30 мл)
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Білково-масляний крем на основі швейцарської меренги

  • 3 яєчні білки
  • 120 г цукру
  • 170 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 ч. л. екстракту ванілі
  • харчовий барвник

 Готуємо:

  1. У зручній мисці перетри банан разом з яйцем до однорідної текстури. Додай натерту апельсинову цедру, прянощі та сіль, розмішай. Почергово доливай рослинну олію, мед з молоком, кожного разу розмішуючи до повного об’єднання. Додай цукор, розмішай.
  2. Просій борошно разом з порошком до печива. Акуратно поєднай з тістом.
  3. Випікай кекси у заздалегідь розігрітій капкейкниці. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою. Час випікання близько 10 хв.
  4. В той час коли випікаються мафіни, приготуй глазур. Змішай апельсинову цедру, сік та екстракт ванілі разом з цукровою пудрою. Має вийти густа помадка. Глазуруй охолоджені мафіни.
  5. Приготуй крем: на водяній бані на середньому вогні почни збивати яєчні білки разом з цукром на помірній швидкості міксера. Поступово збільшуй швидкість збивання. Увесь процес займе близько восьми хвилин. Перемісти чашу з білками на стільницю і продовжуй збивати до їх охолодження ( близько 3 хв.). На цьому етапі зручно використовувати стаціонарний міксер. Коли білки охолонуть, поступово додай вершкове масло і продовжуй збивати. Наприкінці влий ванільний екстракт. Крем готовий.
  6. За допомогою кондитерського мішечка та зубчастої насадки прикрашай мафіни новорічним декором.

Веселих свят!

Рекомендована техніка:

Вафельниця і капкейкниця Gorenje WCM702PW

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *