Зима – час для теплих вовняних светрів, гарячого шоколаду, аромату прянощів, солодких апельсинів та мандаринів. Пора новорічних святкувань, спогадів дитинства та віри в чудеса. Нехай кожен Новий Рік буде для Вас особливим. Створюйте святкову атмосферу та наповнюйте оселю ароматом прянощів за допомогою ось цього рецепту імбирних мафінів.
- Кількість – 14-16 мафінів
- Підготовка – 10 хв.
- Приготування – мафіни 30 хв., глазур – 5 хв., крем для оздоблення – 15 хв.
Складові:
Тісто
- 1 – 1¼ склянка борошна (150 г)
- 1 ч. л. порошку до печива
- 1/3 склянки коричневого цукру
- 1 ч. л. кориці
- ½ ч. л. меленого імбиру
- ¼ ч. л. меленої гвоздики
- дрібка мускатного горіху
- дрібка солі
- 1 яйце
- 1 невеличкий банан
- 60 мл рослинної олії
- 40 мл молока
- 1 ст. л. рідкого меду
- 1 ч. л. апельсинової цедри
- ½ ч. л. екстракту ванілі
Глазур
- 1 ч. л. апельсинової цедри
- 2 ст. л. апельсинового соку (30 мл)
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Білково-масляний крем на основі швейцарської меренги
- 3 яєчні білки
- 120 г цукру
- 170 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- харчовий барвник
Готуємо:
- У зручній мисці перетри банан разом з яйцем до однорідної текстури. Додай натерту апельсинову цедру, прянощі та сіль, розмішай. Почергово доливай рослинну олію, мед з молоком, кожного разу розмішуючи до повного об’єднання. Додай цукор, розмішай.
- Просій борошно разом з порошком до печива. Акуратно поєднай з тістом.
- Випікай кекси у заздалегідь розігрітій капкейкниці. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою. Час випікання близько 10 хв.
- В той час коли випікаються мафіни, приготуй глазур. Змішай апельсинову цедру, сік та екстракт ванілі разом з цукровою пудрою. Має вийти густа помадка. Глазуруй охолоджені мафіни.
- Приготуй крем: на водяній бані на середньому вогні почни збивати яєчні білки разом з цукром на помірній швидкості міксера. Поступово збільшуй швидкість збивання. Увесь процес займе близько восьми хвилин. Перемісти чашу з білками на стільницю і продовжуй збивати до їх охолодження ( близько 3 хв.). На цьому етапі зручно використовувати стаціонарний міксер. Коли білки охолонуть, поступово додай вершкове масло і продовжуй збивати. Наприкінці влий ванільний екстракт. Крем готовий.
- За допомогою кондитерського мішечка та зубчастої насадки прикрашай мафіни новорічним декором.
Веселих свят!
Рекомендована техніка: