Пропонуємо приготувати пиріжки з листкового тіста незвичним, як може здатись на перший погляд, але дуже вдалим способом, а саме – за допомоги електричної бутербродниці. З власного досвіду знаємо, що більшість з вас мають подібний прилад на кухні, але рідко ним користуються. Тож, сьогодні вийдемо за рамки звичних бутербродів і приготуємо слойки в 2-х варіантах – солодкому і закусочному.
Вихід – 8 шт.
- 500 г листкового тіста
- 1 велике яблуко
- 1/2 ч. л. кориці
- 2 ст. л. цукру
- 70-100 г фети
- 70 г оливок/маслин
- 1/2 ч. л. сухого базиліку
Все просто: яблуко наріж на невеличкі кубики. Помісти нарізане яблуко разом з цукром і корицею в пательню і готуй до карамелізації яблук, близько 4-5 хвилин, помішуючи. З оливок видали кісточки, наріж на дрібніші шматочки. Розкриши фету. Додай дрібку базиліку і перемішай.
Розкачай тісто, наріж на квадратики відповідно розміру пластини. Розігрій бутербродницю, виклади по квадратику тіста в кожну форму, зроби заглиблення. Поклади по чайній ложці начинки в кожен трикутник, зверху накрий тістом. Закрий бутербродницю, готуй пиріжки близько 10 хв до золотистої скоринки.
Обережно вийми гарячі пиріжки, розділи їх на трикутники і подавай до столу!
Солодкі можна подати з варенням, джемом або кулькою морозива, а закусочні – з кетчупом, гірчицею або іншим соусом.
Ось і все! Смачного:)
Думка від нашого досвідченого кулінара, фуд-блогера, Едуарда Насирова
|
Погодьтесь, з цим приладом готувати просто і швидко. Навіть якщо у вас немає духовки, ви зможете нагодувати своїх рідних смачними пиріжками до сніданку. Рекомендую саме таку модель 3в1, яка розширює ваші можливості – тут і пластини для приготування вафель, і електрогриль. Дуже зручно! |
Рекомендована техніка: