Сьогодні у нас випічка – душевна, ароматна і неймовірно смачна. Tарт не лише стане прикрасою вашого столу, а й зробить домашню трапезу особливою. Він абсолютно точно заслуговує вашої уваги.
На пиріг 22-24 см:
- готове пісочне тісто
- 1 склянка маку
- 2-3 ст. л. цукру
- 300 г сиру рікоти
- цедра 1 апельсину/лимону
- 50 мл апельсинового фрешу
- 2 ст. л. борошна
- 3-4 ст. л. жирних вершків
- 2 яйця
- пів склянки цукру
- жменю родзинок за бажання
- 2 яблука
- 2 ст. л. цукру
- дрібка кориці
- 100 г абрикосового джему
- Приготувати пісочне тісто: у комбайні перетерти 200 г борошна зі 100 г холодного вершкового масла до стану крихти. Вбити яйце, додати дрібку солі і швидко замісити тісто. Сформувати з тіста кульку, загорнути у харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто розкачати, викласти у форму і відправити знову в холодильник.
- Для макового шару: мак залити на 20 хвилин окропом, процідити через дрібне сито. Перекласти мак у маленький подрібнювач, ретельно збити. Додати 2 ст. л. цукру і ще раз збити.
- Для сирної начинки: сир протерти через сито, додати цедру і сік, борошно і вершки. Вимішати масу за допомогою міксера. Ввести яйця, злегка збиті з цукром. Перемішати. За бажанням додати родзинки.
- На тісто викласти макову масу і добре її утрамбувати, зверху викласти сирну начинку.
- Яблука очистити і нарізати скибочками. Викласти яблука на пиріг, присипати корицею і цукром.
- Відправити форму в розігріту до 180С духову шафу на 40 хвилин. Готовий пиріг остудити. Джем трохи прогріти і нанести пензликом поверх пирога.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |