Тарт з маковою начинкою та сиром рікота

tart_ricotta

Сьогодні у нас випічка – душевна, ароматна і неймовірно смачна. Tарт не лише стане прикрасою вашого столу, а й зробить домашню трапезу особливою. Він абсолютно точно заслуговує вашої уваги.

На пиріг 22-24 см:

  • готове пісочне тісто
  • 1 склянка маку
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 300 г сиру рікоти
  • цедра 1 апельсину/лимону
  • 50 мл апельсинового фрешу
  • 2 ст. л. борошна
  • 3-4 ст. л.  жирних вершків
  • 2 яйця
  • пів склянки цукру
  • жменю родзинок за бажання
  • 2 яблука
  • 2 ст. л. цукру
  • дрібка кориці
  • 100 г абрикосового джему
  1. Приготувати пісочне тісто: у комбайні перетерти 200 г борошна зі 100 г холодного вершкового масла до стану крихти. Вбити яйце, додати дрібку солі і швидко замісити тісто. Сформувати з тіста кульку, загорнути у харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто розкачати, викласти у форму і відправити знову в холодильник.
  2. Для макового шару: мак залити на 20 хвилин окропом, процідити через дрібне сито. Перекласти мак у маленький подрібнювач, ретельно збити. Додати 2 ст. л. цукру і ще раз збити. 
  3. Для сирної начинки: сир протерти через сито, додати цедру і сік, борошно і вершки. Вимішати масу за допомогою міксера. Ввести яйця, злегка збиті з цукром. Перемішати. За бажанням додати родзинки.
  4. На тісто викласти макову масу і добре її утрамбувати, зверху викласти сирну начинку.
  5. Яблука очистити і нарізати скибочками. Викласти яблука на пиріг, присипати корицею і цукром.
  6. Відправити форму в розігріту до 180С духову шафу на 40 хвилин. Готовий пиріг остудити. Джем трохи прогріти і нанести пензликом поверх пирога.

tart_ricotta1
Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Кухонний комбайн Gorenje SBR800HC

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *