Сьогодні готуємо Магдалени – іспанські кекси, родичі мафінів, але за текстурою інші – легкі, повітряні і готуються на оливковій олії. Цей варіант з конфітюром мені подобається найбільше, але можна і просто цукрові приготувати – буде теж дуже смачно 🙂
Складові для 8-10 кексів:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 160 мл оливкової олії
- 200 г борошна
- 100 г мандаринового/апельсинового конфітюру
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- цедра і сік 1-го лимона
- дрібка солі
- 1 ст. л. тростинного цукру
- родзинки, яблука або інші сухофрукти за бажання
Готуємо:
- Духовку розігріти до 250°С. Яйця збити з цукром в пишну білу масу за допомогою міксера. Оливкову олію поєднати з яєчною сумішшю, перемішати, додати конфітюр, цедру і сік лимона, прянощі.
- Борошно змішати з сіллю, розпушувачем. Борошняну суміш поєднати з яєчно-масляною і перемішати до однорідності. Накрити тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 години.
- Наповнити тістом форми для кексів на 2/3, посипати зверху коричневим цукром і відправити в духовку, зменшивши відразу температуру до 220°С. Випікати 15-18 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Трохи остудити і можна подавати до столу. Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |