Магдалени з мандариновим конфітюром

muffin

Сьогодні готуємо Магдалени – іспанські кекси, родичі мафінів, але за текстурою інші – легкі, повітряні і готуються на оливковій олії. Цей варіант з конфітюром мені подобається найбільше, але можна і просто цукрові приготувати – буде теж дуже смачно 🙂

Складові для 8-10 кексів:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 160 мл оливкової олії
  • 200 г борошна
  • 100 г мандаринового/апельсинового конфітюру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • цедра і сік 1-го лимона
  • дрібка солі
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • родзинки, яблука або інші сухофрукти за бажання

Готуємо:

  1. Духовку розігріти до 250°С. Яйця збити з цукром в пишну білу масу за допомогою міксера. Оливкову олію поєднати з яєчною сумішшю, перемішати, додати конфітюр, цедру і сік лимона, прянощі.
  2. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем. Борошняну суміш поєднати з яєчно-масляною і перемішати до однорідності. Накрити тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 години.
  3. Наповнити тістом форми для кексів на 2/3, посипати зверху коричневим цукром і відправити в духовку, зменшивши відразу температуру до 220°С. Випікати 15-18 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Трохи остудити і можна подавати до столу. Смачного!

muffins

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Міксер Gorenje ME510W

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *