Грудинка курчати, фарширована моцарелою та різотто з базиліком під білим томатним соусом

Chef_4

Страва звучить неймовірно, правда? Так вишукано і зовсім не на кожен день. Ще й шеф-кухар запропонував список інгредієнтів аж на 20 порцій 🙂 Але що, якщо найближчим часом у вас намічається грандіозна подія – ювілей чи весілля, а може хрестини. І ви якраз відшукуєте страву, якою можна почастувати таку собі невеличку когорту родичів та друзів.

Терпіння дочитати до кінця. Ох, ця висока кухня!

Інгредієнти для 20 порцій

Грудинка курчати, фарширована моцарелою

  • 80 г дрібно нарізаної цибулі-шалот
  • 10 г дрібно нарізаного часнику
  • 20 г масла
  • 400 г сиру моцарела, порізаного кубиками
  • 120 г домашнього сиру
  • 120 г білого хліба без кірки
  • 40 г листочків базиліку, сіль, перець
  • 20 грудинок курчати без кісток (160 г кожна) зі шкірою
  • Сіль, свіжозмелений перець
  • Олія для випікання

Білий томатний соус

  • 10 помідорів, порізаних кубиками
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілка естрагону
  • 5 листочків базиліку
  • Чебрець, розмарин
  • Естрагонний оцет
  • Сіль, перець, дрібка цукру
  • 10 г кукурудзяного крохмалю, вода
  • 50 г холодного масла
  • 1 дл оливкової олії першого віджиму
  • Кайєнський перець

Різотто з базиліком

  • 1 ст. л. масла
  • 1 дрібно нарізана цибуля-шалот
  • 0,5 зубчика часнику
  • 200 г круглого рису
  • 1 дл білого вина
  • 6 дл курячого або овочевого бульйону
  • 60 г масла
  • 30 г пармезану
  • 2 ст. л. песто
  • 1 ст. л. збитих вершків

Приготування

Грудинка курчати, фарширована моцарелою

Злегка обсмажте на маслі цибулю-шалот і часник. Дайте їм охолонути, а потім змішайте з домашнім сиром і кубиками моцарели. Поріжте хліб на маленькі кубики, грубо порубайте листя базиліку й додайте все до суміші. Приправте сіллю та перцем за смаком і змішайте суміш у кухонному комбайні.

Наповніть курячі грудки сумішшю й помістіть кожну на змащений маслом аркуш фольги. Підверніть фольгу “по формі човна”. За допомогою пензлика змастіть грудки курчат олією. Випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 20 хвилин (при 175 °C).

Білий томатний соус

Покладіть помідори, часник, естрагон, базилік, чебрець, розмарин, оцет, сіль, перець і дрібку цукру в блендер та подрібніть їх. Покладіть тканину в сито, розташоване на порожній каструлі, і вилийте туди оброблену суміш. Дайте їй стекти протягом кількох годин.

Коли соус стече, нагрійте його та згустіть, додавши кукурудзяний крохмаль, змішаний із невеликою кількістю води. Перед подачею на стіл швидко закип’ятіть соус і змішайте його в блендері з холодним маслом і оливковою олією. За потреби додайте сіль і приправте кайєнським перцем.

Різотто з базиліком

Злегка обсмажте на розтопленому маслі цибулю-шалот і часник. Додайте рис і поступово обсмажуйте його, доки він не стане прозорим. Додайте вино й трохи бульйону. Як тільки рис убере рідину, додайте ще бульйону. Продовжуйте додавати бульйон, поки рис не буде готовий. При цьому безперервно помішуйте різотто. Зніміть із вогню й перемішайте з маслом і тертим пармезаном. Перед подачею розмішайте песто, а різотто розпушіть за допомогою збитих вершків.

Як подавати

Підігрійте тарілки. По центру кожної покладіть різотто. Помістіть фаршировані грудки курчат на різотто й довершіть страви білим томатним соусом.

mozzarella_and_basil_stuffed_chicken

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Блендер Gorenje Chef’s Collection HBX603HC

Andrej Kuhar

 

A.Kuhar

 

 

 

А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *