Суп із цвітної капусти з оливковими кростіні

Sup Iz tsvItnoYi kapusti

Не секрет, що в світі високої кухні верховодять чоловіки. Пропонуємо і Вам розпочати подорож у світ смакових відкриттів з авторського крем-супу від зіркового шефа Андрея Кухара.

Суп із цвітної капусти з оливковими кростіні

Інгредієнти для 6 порцій

Суп із цвітної капусти

  • 3 дрібно нарізані цибулі-шалот
  • 1 ст. л. масла
  • 1 гілка свіжого чебрецю
  • 500 г. цвітної капусти, очищеної й порізаної на маленькі кубики
  • 500 мл. курячого або овочевого бульйону
  • 300 мл. вершків
  • 100 мл. білого вина (сухий рислінг)
  • 100 г. крем-фреш або сметани
  • 50 мл. вермуту Noilly Prat
  • 50 мл. білого портвейну
  • сік половини лимона
  • трохи свіжонатертого мускатного горіха
  • сіль, свіжозмелений білий перець
  • подавати з 6 ст. л. вершків

Оливкові кростіні

  • 12 скибок хліба або тостів денної давності
  • 0,5 зубчика часнику, дрібно нарізаного
  • 3 ст. л. мигдальних пластівців
  • 3 ст. л. подрібнених зелених оливок
  • 1 ст. л. сушених помідорів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 гілочка чебрецю (обсмажена в оливковій олії)

Приготування

Суп із цвітної капусти

Злегка обсмажте порізану цибулю-шалот на топленому маслі, охолодіть і змішайте з іншими інгредієнтами (окрім лимонного соку, білого перцю та мускатного горіха). Покладіть у вакуумну упаковку й готуйте в каструлі для сувіду при температурі 75 °C протягом 65 хв. Вийміть гілочку чебрецю та дрібно перемішайте блендером. Додайте спеції: сіль, білий перець, мускатний горіх і лимонний сік.

Оливкові кростіні

Підсмажте скибочки хліба в тостері для сендвічів або невеликій каструлі, не змащуючи її.

Як подавати

Підігрійте суп і розлийте його в теплі супові тарілки. Додайте збиті вершки (1 ст. л. на тарілку), а зверху покладіть оливкові кростіні, порізані кубиками. Прикрасьте смаженою гілочкою чебрецю, збризніть оливковою олією й відразу подавайте.

cauliflower_soup

Рекомендована техніка:

Сувід Gorenje SVI6B

Andrej Kuhar

 

A.Kuhar

 

 

 

А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *