Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен, Андрея Кухара? Повірте, це зовсім не кулінарне випробування, а фантастичні страви, які легко приготувати вдома.
Суфле зі щуки під естрагонним соусом
Інгредієнти для 4 порцій
Суфле зі щуки
- 150 г філе щуки
- 50 г філе окуня
- сіль
- соус Табаско
- 180 г вершків
- 20 мл. сухого хересу
- лимонний сік
- 1 ст. л. збитих вершків
Естрагонний соус
- 2 дрібно нарізані цибулі-шалот
- 1 ст. л. масла
- 100 мл. білого вина
- 200 мл. рибного (або легкого курячого) бульйону
- 300 мл. вершків
- дрібка цукру
- сіль, свіжозмелений перець
- лимонний сік
- 2 ст. л. свіжого (або 1 ч. л. сухого) подрібненого естрагону (тархун)
Приготування
Суфле зі щуки
- Змажте маслом 4 форми для суфле й помістіть їх у холодильник.
- Поріжте на смужки філе щуки й окуня, потім помістіть його на кілька хвилин до морозильної камери. Туди ж покладіть і вершки. Важливо ретельно охолодити всі інгредієнти.
- Коли риба охолоне, помістіть її в блендер, додайте сіль і невелику кількість охолоджених вершків. Перемішуйте й поступово додавайте холодні вершки. Зупиніть блендер, коли суміш стане однорідною та почне блищати.
- Додайте збиті вершки, соус Табаско, сухий херес і лимонний сік. Посоліть за смаком і викладіть суміш у форми для суфле, змащені маслом. Помістіть форми в деко з гарячою водою (максимум 2 см водного стовпа). Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С протягом 10–12 хвилин.
Естрагонний соус
5. Злегка обсмажте нарізану цибулю-шалот на топленому маслі, додайте біле вино, доведіть до кипіння, а потім влийте рибний бульйон. Нагрійте суміш знову й додайте вершки. Доведіть до кипіння й кип’ятіть протягом 10 хвилин. Блендером вспіньте соус, додайте сіль за смаком, а також дрібку цукру й нарізаного естрагону.
Рекомендована техніка:
Andrej Kuhar
|
А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів. |