Сьогодні до вашої уваги пропоную смачну закуску на східний лад, яка готується дуже просто і має довершений смак. Рекомендую спробувати, особливо, якщо ви справжній поціновувач гарбузових страв.
На 8 порцій або слоїк, місткістю 400 мл:
- 600 г гарбуза (очищеного і запеченого)
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2/3 ч. л. кориці
- 1 зубчик часнику
- 1,5 ст. л. тахіни
- 4 ст. л. густого йогурту
- сіль і перець за смаком
Для подачі:
- кунжутне насіння
- фініковий сироп, патока або мед
- зелень кінзи
Готувати досить просто: скласти в миску гарбуз, подрібнений зубчик часнику, тахіну, корицю і йогурт. Ручним блендером подрібнити масу майже до однорідної текстури. Виправити на смак, додавши сіль та перець. Викласти діп на блюдце, присипати насінням кунжуту, злегка полити сиропом ( медом) і прикрасити подрібненою зеленню. Подавати до столу із шматочками хліба, пітою або лавашем.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |