Гарбузовий діп з тахіною

pumpkin_dip

Сьогодні до вашої уваги пропоную смачну закуску на східний лад, яка готується дуже просто і має довершений смак. Рекомендую спробувати, особливо,  якщо ви справжній поціновувач гарбузових страв.

На 8 порцій або слоїк, місткістю 400 мл:

  • 600 г гарбуза (очищеного і запеченого)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2/3 ч. л. кориці
  • 1 зубчик часнику
  • 1,5 ст. л. тахіни
  • 4 ст. л. густого йогурту
  • сіль і перець за смаком

Для подачі:

  • кунжутне насіння
  • фініковий сироп, патока або мед
  • зелень кінзи

Готувати досить просто: скласти в миску гарбуз, подрібнений зубчик часнику, тахіну, корицю і йогурт. Ручним блендером подрібнити масу майже до однорідної текстури. Виправити на смак, додавши сіль та перець. Викласти діп на блюдце, присипати насінням кунжуту, злегка полити сиропом ( медом) і прикрасити подрібненою зеленню. Подавати до столу із шматочками хліба, пітою або лавашем.

dip_pumpkin1

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендерний набір Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *