Одна з найсмачніших, на мій погляд, варіацій цього французького десерту – клафуті з соковитим ананасом. Перший раз я готувала зі свіжим ананасом, але зараз ціни на них зависокі. З консервованими, до речі, виходить не гірше. Вибір завжди за Вами.
Складові
- 5 кружалець консервованого ананаса
- 200 мл. молока
- 3 шт. яєць
- 3 ст.л. борошна
- 2 ст.л. цукру
- 3 ст.л. кленового сиропу
- 3 краплі ванільного екстракту
- цукрова пудра для прикрашання
Приготування
1.Викласти кружальця ананаса в змащену маслом форму і полити кленовим сиропом. 2.Молоко змішати з яйцями, цукром, борошном і ванільним екстрактом. Вилити рідке тісто поверх ананасів і поставити в розігріту до 210 С духову шафу хвилин на 30. Коли клафуті помітно підрум’яниться і підійде, саме час виймати. Прикрасити цукровою пудрою та теплим подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |