Неймовірно пористі та ніжні пончики з заварного тіста та хрусткою скоринкою під тонкою перинкою цукрової пудри – класика іспанського вуличного фаст-фуду. Традиційно чуррос подають з гарячим шоколадом або карамельним соусом та кавою, що робить їх просто ідеальним сніданком. Якщо у будні дні таке задоволення важко собі дозволити, то чому б не приготувати щось виняткове для коханих у вихідні.
На 4-6 порцій
приготування 30 хв. + охолодження тіста
- 1 склянка води
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 1 1/4 склянки борошна
- 3 яйця
- цукрова пудра
Готуємо
- Борошно просіяти. У сотейнику довести до кипіння воду з цукром, сіллю та вершковим маслом.
- До гарячої суміші всипати борошно, ретельно вмішати аж тісто почне відставати від стінок. Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.
- Додати по одному яйця, вимішуючи за кожним разом. Тісто можна замішувати дерев’яною лопаткою, вінчиком або міксером.
- Залишити тісто в холодному місці на 1-2 год. ( або на ніч)
- У сотейнику або фритюрниці розігріти олію ( близько 1 л.). Тісто перекласти у кондитерський мішок з насадкою “зірочка”.
- Витискати невеликі порції тіста одразу до розігрітої олії, відрізаючи ножицями.
- Смажити до золотистого кольору, перекласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру. Посипати чуррос цукровою пудрою.
Смачного ранку!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |