Тайський суп

Tajska zupa

Щоразу нарізаючи ароматний імбир, зриваючи листя коріандру та базиліку у маленьких горщиках на кухонному підвіконні, вдихаючи аромат кокосового молока та цедри лайма, не скуштувавши і шматочка, знаю що готую щось неймовірне: освіжаюче, зігріваюче, захоплююче. І хоч складники важкодоступні, в такому задоволенні іноді неможливо собі відмовити.

Всім знайомий з дитинства суп з фрикадельками набуває зовсім іншого виміру. Фарш приправимо терпкуватим імбиром, гострим чілі та часником, приготуємо бульйон на базі кокосового молока з характерними для тайської кухні прянощами, додамо трошки рисової локшини. Нехай екзотичні аромати та смаки витають і на вашій кухні.

На 2 порції

приготування – близько 30 хв.

  • 1 склянка бульйону
  • 1 банка кокосового молока ( 400 мл.)
  • 2 ст. л. рибного соусу
  • 1 невелика капуста бак-чой ( можна замінити пекінською)
  • 5 пластівців імбиру
  • 2 зубчики часнику
  • 2 листочки каффір-лайму ( можна замінити цедрою лайма)
  • 100 г рисової локшини
  • зелена цибуля, листя кінзи, дольки лайму та чілі для подачі

для фрикадельок:

  • 150 г курячого фаршу
  • 1 зубочок часнику
  • 1/2 перця чілі
  • шматочок імбиру (3 см.)
  • 2 ст. л. зеленої цибулі
  • 2 ст. л. сухарів
  • 1 яєчний білок
  • сіль та перець за смаком

Готуємо

  1. У мисці змішати фарш із зеленою цибулею, подрібненим чілі, часником та імбиром. Додати хлібні крихти і яєчний білок, приправити сіллю і перцем, ретельно перемішати. Вологими руками сформувати фрикадельки.
  2. Рисову локшину опустити в киплячу воду  та відварити протягом 5 хв, перекинути на сито і промити під холодною водою.
  3.  У каструлі розігріти кокосове молоко і курячий бульйон. Додати перець чілі, імбир, часник та листя лайму.
  4. Довести до кипіння, готувати на повільному вогні 1 хв. Потім додати фрикадельки і варити ще 8-10 хвилин до готовності. Наприкінці додати пошатковану капусту, зняти з вогню та додати рибний соус.
  5. Розкласти рисову локшину у тарілки та залити супом.
  6. Прикрасити листям кінзи, подрібненим чілі та зеленою цибулькою.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована індукційна поверхня Gorenje IT614SC

М’ясорубка Gorenje MG1600W

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *