Щоразу нарізаючи ароматний імбир, зриваючи листя коріандру та базиліку у маленьких горщиках на кухонному підвіконні, вдихаючи аромат кокосового молока та цедри лайма, не скуштувавши і шматочка, знаю що готую щось неймовірне: освіжаюче, зігріваюче, захоплююче. І хоч складники важкодоступні, в такому задоволенні іноді неможливо собі відмовити.
Всім знайомий з дитинства суп з фрикадельками набуває зовсім іншого виміру. Фарш приправимо терпкуватим імбиром, гострим чілі та часником, приготуємо бульйон на базі кокосового молока з характерними для тайської кухні прянощами, додамо трошки рисової локшини. Нехай екзотичні аромати та смаки витають і на вашій кухні.
На 2 порції
приготування – близько 30 хв.
- 1 склянка бульйону
- 1 банка кокосового молока ( 400 мл.)
- 2 ст. л. рибного соусу
- 1 невелика капуста бак-чой ( можна замінити пекінською)
- 5 пластівців імбиру
- 2 зубчики часнику
- 2 листочки каффір-лайму ( можна замінити цедрою лайма)
- 100 г рисової локшини
- зелена цибуля, листя кінзи, дольки лайму та чілі для подачі
для фрикадельок:
- 150 г курячого фаршу
- 1 зубочок часнику
- 1/2 перця чілі
- шматочок імбиру (3 см.)
- 2 ст. л. зеленої цибулі
- 2 ст. л. сухарів
- 1 яєчний білок
- сіль та перець за смаком
Готуємо
- У мисці змішати фарш із зеленою цибулею, подрібненим чілі, часником та імбиром. Додати хлібні крихти і яєчний білок, приправити сіллю і перцем, ретельно перемішати. Вологими руками сформувати фрикадельки.
- Рисову локшину опустити в киплячу воду та відварити протягом 5 хв, перекинути на сито і промити під холодною водою.
- У каструлі розігріти кокосове молоко і курячий бульйон. Додати перець чілі, імбир, часник та листя лайму.
- Довести до кипіння, готувати на повільному вогні 1 хв. Потім додати фрикадельки і варити ще 8-10 хвилин до готовності. Наприкінці додати пошатковану капусту, зняти з вогню та додати рибний соус.
- Розкласти рисову локшину у тарілки та залити супом.
- Прикрасити листям кінзи, подрібненим чілі та зеленою цибулькою.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |