Ніжний пиріг із чорницею

image823_logo_j

 

Легка кислинка сметани та ягід, у поєднанні з солодким коржем пирога – що може бути краще для початку чудового дня? Під час ягідного сезону, аромат цього смаколика часто заповнює кожен сантиметр квартири.

Колись, у холодну пору року, після жвавої кулінарної дискусії, мені неймовірно захотілося поласувати саме цим пирогом. Ризикнувши використати запаси мороженої чорниці – експеримент вдався. Це порадувало не тільки мене, а і всіх домочадців. Кожного разу, використовувавши навіть інші ягоди – результат був приголомшливий!

Складові пирога:

  • 150 гр вершкового масла, кімнатної температури
  • 2 яйця
  • 200 гр борошна
  • 200 гр цукрової пудри
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 400 гр чорниці (свіжої чи замороженої)
  • 250 гр сметани
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

image2203_logo_j

Готуємо:

За допомогою міксера змішайте вершкове масло та 150 гр цукрової пудри. Потім, додайте 1 яйце та борошно. У результаті має бути еластичне тісто. Обережно розподіліть його формою, та не забувайте про бортики для начинки. В середину помістіть обважнювач (кулінарні шарики, горох, квасолю, тощо), що допоможе зберегти форму для пирога. Тісто помістіть на 10 хвилин у попередньо розігріту духовку до 200 °С.

Тим часом підготуйте начинку. Збийте сметану,  50 гр цукрової пудри та ванільний екстракт до однорідної консистенції. Обережно додайте ягоди (при використанні заморожених ягід, попередньо розморозьте їх).

Дістаньте форму із духовки, залийте начинку та випікайте ще 30 хв при температурі 200 °С. Далі вимкніть духовку та дайте пирогу повністю вичахнути, не виймаючи його із форми.

image1513_logo_j

Рекомендована техніка:

bo658oraw
Вбудована незалежна духовка BO658ORA-W – Gorenje

M701W
Міксер M701W – Gorenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *