Кукурудзяні хлібці з медом

IMG_3312

 

Інколи рецепти з’являються випадково. Одного разу я попросила чоловіка купити звичайне борошно, певної торгової марки. Та поспішаючи, він придбав не пшеничне, а кукурудзяне борошно. Пошуки рецепта привели до цікавої знахідки. Сонячні хлібці. Вони поживні, з легесеньким відтінком меду. Ідеально поєднуються із кухликом чаю. Ідеальний осінній десерт.

Складові:

1 склянка білого борошна

1 склянка кукурудзяного борошна

2 ст. л. цукру

1 ст. л. розпушувача

¼ ч. л. солі

2 яйця

250 мл молока

2 ст. л. розтопленого вершкового масла (40 гр.)

2 ст. л. рослинної олії

60 мл. медуIMG_3317

Готуємо:

Розігріти духовку до 220°С.

В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти. В середині суміші зробіть невелике поглиблення. В іншій мисці, використовуючи міксер, змішайте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло, рослинну олію, цукор та мед. Поступово змішайте обидві суміші.

Підготуйте форми для випікання – змажте маслом, та злегка посипте кукурудзяним борошном. Рівномірно розподіліть тісто між формами (має бути 6-8 хлібців). Випікайте 12-15 хвилин, або до золотистого кольору.IMG_3348

Рекомендована техніка:

bop747orab
Вбудована незалежна духовка BOP747ORA-B – Gorenje

m_701_b
Міксер M701B – Gorenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *