Баварський солодкий омлет

Bavarian sweet_omlette_water

Спершу Вас може здивувати таке незвичне поєднання слів, як солодкий омлет. Але саме таку назву носить традиційна страва німецької кухні, яка точно не схожа за смаком на звичний нам омлет, а скоріш нагадує ніжний і легкий бісквіт. Швидка у приготуванні і не потребує зайвих зусиль. Серед інгредієнтів лише прості та доступні продукти, а в результаті отримуєте чудовий сніданок вихідного дня, або швидкий десерт для всієї сім’ї.

Складові

  • 3 шт. яєць
  • 70 мл. молока
  • 125 г борошна
  • 50 г родзинок
  • 20 г топленого масла
  • 2 ст.л. ванільного цукру
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ч.л. ромового ароматизатора
  • дрібка солі

Готуємо

  1. Ізюм залити гарячою водою з ромовим ароматизатором і залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки. В одній мисці збити жовтки, молоко, ванільний цукор. Всипати порціями просіяне борошно і змішати до однорідності. Ізюм відкинути на друшляк і обсушити. Додати в тісто.
  2. Білки збити міксером до утворення стійких пік з дрібкою солі. Акуратно ввести білки лопаткою в тісто. Розігріти пательню і розтопити в ній топлене масло. Викласти рівним шаром тісто і поставити сковорідку в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Дістати сковорідку з духовки, перевернути омлет і на середньому вогні підрум’янити його ще 5 хвилин. У сковороді розділити омлет силіконовою лопаткою на шматочки і посипати цукровою пудрою. Подавати теплим.

Рекомендована техніка:

CW 28 FCPПосуд Gorenje CW 28 FCP

MMC800WКухонний комбайн Gorenje MMC 800 W

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *