Спершу Вас може здивувати таке незвичне поєднання слів, як солодкий омлет. Але саме таку назву носить традиційна страва німецької кухні, яка точно не схожа за смаком на звичний нам омлет, а скоріш нагадує ніжний і легкий бісквіт. Швидка у приготуванні і не потребує зайвих зусиль. Серед інгредієнтів лише прості та доступні продукти, а в результаті отримуєте чудовий сніданок вихідного дня, або швидкий десерт для всієї сім’ї.
Складові
- 3 шт. яєць
- 70 мл. молока
- 125 г борошна
- 50 г родзинок
- 20 г топленого масла
- 2 ст.л. ванільного цукру
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2 ч.л. ромового ароматизатора
- дрібка солі
Готуємо
- Ізюм залити гарячою водою з ромовим ароматизатором і залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки. В одній мисці збити жовтки, молоко, ванільний цукор. Всипати порціями просіяне борошно і змішати до однорідності. Ізюм відкинути на друшляк і обсушити. Додати в тісто.
- Білки збити міксером до утворення стійких пік з дрібкою солі. Акуратно ввести білки лопаткою в тісто. Розігріти пательню і розтопити в ній топлене масло. Викласти рівним шаром тісто і поставити сковорідку в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Дістати сковорідку з духовки, перевернути омлет і на середньому вогні підрум’янити його ще 5 хвилин. У сковороді розділити омлет силіконовою лопаткою на шматочки і посипати цукровою пудрою. Подавати теплим.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |