Цитрусово-йогуртовий пиріг з сиропом

citrus_youghurt_water

У цього пирога немає як такої сезонності, він смакуватиме у будь-яку пору року, у будь-якій компанії і у будь-якому настрої. Влітку він нагадує зимову прохолоду з відтінком апельсинового аромату,  взимку – літню легкість і яскравість. Цей пиріг простий у приготуванні і не зашкодить вашій фігурі, бо містить всього 3,5 столових ложки борошна. Ще однією перевагою є те, що і сам сироп не обов’язково додавати,  хоча він дуже вдало підкреслює ніжну текстуру пирога, його  можна замінити й медом. А якщо ви дуже любите цитрусові, сміливо додайте ще лимонної цедри у тісто. Дайте волю своїй творчості та насолоджуйтесь незабутнім смаком.

citrus_youghurt_2_water

Складники

На пиріг:

  • 400 гр. (мл) натурального грецького густого йогурту
  • 5 шт. яєць
  • 100 гр. цукру
  • 3,5 ст.л. борошна
  • 1 лимон (сік і цедра)

Сироп:

  • 1 апельсин (сік і цедра)
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 250 гр. цукру
  • 120 мл. води

Готуємо

  1. Спершу краще приготувати сироп: у сотейнику з товстим дном змішайте цукор з водою, лимонним і апельсиновим соком, цедрою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння; як закипить – зменшіть вогонь до середнього і варіть ще хвилин 5-7. Остудіть і відправте сироп у холодильник приблизно на 1 годину.
  2. Готуємо пиріг: виставляємо температуру у духовій шафі на 180 °С; відокремлюємо білки від жовтків. Міксером збиваємо жовтки з цукром у пишну світлу піну. Білки з збиваємо окремо до утворення легких піків, додавши щіпку солі. Поступово в жовтки додайте борошно, йогурт, цедру і лимонний сік. Перемішайте все до однорідного стану і акуратно введіть збиті білки.
  3. Перекладіть тісто в змащену маслом форму. Випікайте 50-60 хвилин.

Верхівка готового пирога має набути брунатного забарвлення.

Подавайте пиріг до столу гарячим або остиглим, зверху полийте сиропом.

citrus_youghurt_1_water

Рекомендована техніка:

Міксер Gorenje M 701 B

Вбудована духова шафа Gorenje BO 53 CLI

Анна Мітякіна

 

Anna-Mitialina

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *