Азіатські техніки приготування їжі, усі ці неймовірні соуси, запаморочливі прянощі створені для того, щоб насолоджуватися не тільки процесом приготування їжі, а й небувалими смаками, до яких не звикло наше слов’янське піднебіння.
Я могла б годинами спостерігати за невисокими вузькоокими чарівниками, які вправно підкидають пательню зі шматочками смаженого м’яса, морепродуктами та хрусткими овочами, приборкуючи полум’я. Тай самі рецепти зазвичай настільки прості, якщо не вникати в снобістичні дискусії про автентичність. Правда є складники, які замінити просто неможливо. Як от ця локшина… Динамічна в приготуванні страва в розкішній смаковій гамі , делікатна рисова локшина, хрусткі суцвіття броколі та шматочки курячого філе в ароматному соусі. На її місці може бути будь-яка яєчна, гречана або навіть цільнозернова локшина, замість броколі – посічена пекінська капуста або шпинат, а м’ясо то взагалі необмежений політ для фантазії: тоненько нарізана яловичина, курятина, свинина або навіть креветки. Єдине, що замінити не можна і що так насправді надає всій страві характеру, виразності і смаку, який мені і правда важко описати, це устричний соус. Пошукайте його в інтернет-магазинах, на полицях супермаркетів у відділах з азіатськими продуктами і я вас запевняю, не пошкодуєте ні на хвилинку.
Складові
на 2 порції:
приготування: близько 20 хв
- 100 г рисової локшини
- 200 г фаршу з курятини
- 150 г суцвіть броколі
- 2 ст. л. устричного соусу
- 1-2 ст. л. соєвого соусу
- 1/2 цибулини
- 2 зубочки часнику
- 4 см імбиру
- 1-2 ст. л. олії
- зелена цибуля
Готуємо:
- Локшину відварити до готовності у підсоленій воді ( переважно це близько 5 хв, якщо інше не вказано на упаковці).
- В іншій каструлі довести до кипіння підсолену воду, опустити суцвіття броколі, відварити до готовності ( 3-4 хв), але не переварити. Відцідити та обдати холодною водою (щоб зберегти колір). Залишити близько 1/3 склянки відвару.
- На пательні розігріти олію, підсмажити до м’якості подрібнені цибулю, часник та імбир. Додати курячий фарш та готувати на сильному вогні 1-2 хв, постійно помішуючи, аж м’ясо змінить свій колір.
- Додати броколі, відварену локшину, соєвий та устричний соуси, долити трошки відвару та прогріти все разом.
- До порційних тарілок перекласти локшину, посипати зеленою цибулькою. За бажання скропити соєвим соусом.
Рекомендована техніка:
|
|
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |