Заготовки на зиму

gorenje_vacuum_sealer2

У народній мудрості є відомий всім вислів: готуй сани влітку, а воза взимку. Сьогодні ми будемо говорити про заготовку літніх овочів і фруктів методом тривалої заморозки у вакуумному пакуванні. З’ясуємо, які переваги ми отримуємо завдяки зберіганню продуктів у вакуумі і який побутовий прилад стане незамінною річчю в домі для вакуумного пакування.

Однією з умов швидкого псування продуктів харчування є наявність кисню. Такі умови – ідеальне середовище для розмноження харчових бактерій. М’ясо, риба, будь-яка сира або приготована їжа швидко псується навіть в холодильнику. А як же бути з довготривалим зберіганням? І тут нам на допомогу приходить метод вакуумного пакування продуктів. Суть цього методу в наступному: їжа поміщається в спеціальні пакети, з яких потім за допомогою спеціального пристрою, вакууматора Gorenje VS110W, повністю видаляється надлишкове повітря. Користь цієї технології просто неймовірна: термін зберігання будь-яких продуктів зростає вдвічі, а то й втричі. Завдяки відсутності кисню, їжа зберігається свіжою і ароматною набагато довше. Дріжджі, цвіль, різні мікроби і харчові бактерії просто не можуть жити без кисню, тому навіть при довгому зберіганні зовнішній вигляд і текстура продукту зберігається в первісному вигляді. При зберіганні їжі в вакуумному пакуванні, продукти не втрачають вологу.

gorenje_vacuum_sealer

При зберіганні в морозильній камері продукти постійно взаємодіють з дуже холодним і сухим повітрям, який руйнує первісну клітинну структуру їжі, роблячи її менш свіжою та смачною після розморожування, тому використання вакууматора для заготовок на зиму є на мій погляд просто незамінним.

На відміну від простих ручних, електричний вакууматор обладнаний датчиком, який сигналізує, що вакуум всередині пакунку був досягнутий. Використовувати прилад напрочуд легко – достатньо наповнити пакет бажаним продуктом, розташувати на позначеному для запаюванні місці, закрити кришку і натиснути кнопку. За лічені секунди (в залежності від обсягу пакета) викачується повітря, а потім запаюється пакет і як результат – на 100 % герметично упакований продукт.

gorenje_vacuum_sealer3

Пакети для вакуумування постачаються як у комплекті з пристроєм, так і продаються окремо. Найкраще звичайно купувати оригінальні у виробника, тим більше, що Gorenje пропонує набори пакетів різних за розміром – VB 28/300, VB 12/55, VB 22/300. До речі, пакети для вакуумування можна повторно використовувати. Акуратно зрізати верх пакету, вийняти заморожені овочі, протерти пакет насухо зсередини паперовим рушником і потім використовувати повторно до тих пір, поки обсяг пакету не зменшиться.

Якщо ви хочете подовжити термін зберігання продуктів, зробити заготовки на зиму більш корисними, соковитими і смачними, тоді вакууматор саме для вас. Займає він мало місця, дуже легкий в експлуатації, ну а результат вже з першого разу вас порадує.

gorenje_vacuum_sealer1

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *