на 4 порції
- 1 великий восьминіг або 8 маленьких
- 200 г помідорів чері
- 200 г маринованих артишоків
- 2 столові ложки оливкової олії + 3 ложки для заправки
- 3 столові ложки лимонного соку
- 2 гілочки чебрецю, лише листя
- 3 гілочки орегано, лише листя
- 1 столова ложка рубленої петрушки
- сіль
- свіжозмелений чорний перець
1.Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі + робота вентилятора», задайте температуру 220°С.
2.Розріжте восьминога на 4 частини (малих восьминогів різати не потрібно), змастіть олією, посоліть, посипте чорним перцем, покладіть на решітку. Решітку поставте на верхній рівень і готуйте 2-3 хвилини, доки куски не підрум’яняться. Переверніть їх на другий бік, додайте на решітку помідори й готуйте ще 2-3 хвилини.
3.У мисці змішайте 3 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, сіль, перець і трави. 4.Обсмажені шматочки восьминога наріжте на кусочки по 3-4 см, покладіть в іншу миску, додайте артишоки й помідори. Акуратно перемішайте й подавайте, поливши заправкою.
Рекомендована техніка:
Олена Колдунова
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |