Теплий салат із восьминога

07_2306_water

на 4 порції

  • 1 великий восьминіг або 8 маленьких
  • 200 г помідорів чері
  • 200 г маринованих артишоків
  • 2 столові ложки оливкової олії + 3 ложки для заправки
  • 3 столові ложки лимонного соку
  • 2 гілочки чебрецю, лише листя
  • 3 гілочки орегано, лише листя
  • 1 столова ложка рубленої петрушки
  • сіль
  • свіжозмелений чорний перець

1.Увімкніть у духовці режим «гриль великої площі + робота вентилятора», задайте температуру 220°С.

2.Розріжте восьминога на 4 частини (малих восьминогів різати не потрібно), змастіть олією, посоліть, посипте чорним перцем, покладіть на решітку. Решітку поставте на верхній рівень і готуйте 2-3 хвилини, доки куски не підрум’яняться. Переверніть їх на другий бік, додайте на решітку помідори й готуйте ще 2-3 хвилини.

3.У мисці змішайте 3 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, сіль, перець і трави. 4.Обсмажені шматочки восьминога наріжте на кусочки по 3-4 см, покладіть в іншу миску, додайте артишоки й помідори. Акуратно перемішайте й подавайте, поливши заправкою.

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *