Інгредієнти для 4-6 невеликих піц
- 600 г борошна
- 1 чайна ложка солі
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 390 мл теплої води
- 1 чайна ложка цукру
1.Змішайте борошно із сіллю й просійте на робочу поверхню гіркою. У центрі гірки зробіть заглиблення діаметром 12-15 см. Змішайте дріжджі та цукор у теплій воді й дайте постояти 5 хвилин. Суміш має почати пінитися, після чого вилийте її у заглиблення в муці. За допомогою великої вилки почніть акуратно замішувати муку, у центрі гірки має утворитися маса консистенції густої каші. Коли тісто стане надто щільним, місіть його руками. Приблизно 10-12 хвилин, поки воно не стане гладким і пружним.
2.Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою й дайте йому постояти 15 хвилин.
3.Розділіть тісто на кілька однакових кульок і розкатайте їх на круги на робочій поверхні, посипаній мукою. Можна розкатати тісто на прямокутники по розміру дека. Розкатане тісто залишіть відстоятися на 30 хвилин і приготуйте начинку.
4.Увімкніть у духовці режим «нагрів знизу + вентиляційний нагрів», задайте температуру 250°С. Викладіть на піцу вибрану начинку. Покладіть піцу на решітку на нижньому рівні духовки й готуйте 10-15 хвилин, поки піца не стане золотистою.
Піца з моцарелою, помідорами чері та базиліком
- 2 моцарели по 125 г, із буйволячого молока
- 500 г помідорів чері, частина цілі, частина розрізані навпіл
- ¼ склянки сухого орегано
- ½ склянки листя базиліку
- 2 столові ложки оливкової олії
Викладіть на тісто нарізану тонкими кусочками моцарелу, помідори, скропіть оливковою олією й посипте орегано. На готову піцу покладіть листя свіжого базиліку
Піца з цукіні та гострою салямі
- 2 невеликі цукіні, нарізані тонкими кружальцями
- 280 г томатного соусу або пюре
- 250 г помідорів чері, розрізаних навпіл
- 12 тонких кусочків гострої салямі
- 100 г тертої моцарели
Змастіть тісто томатним соусом, потім викладіть цукіні, салямі, половинки чері й посипте моцарелою
Піца з картоплею та в’яленими помідорами
- 4 картоплини, нарізані тонкими кружальцями
- 50 г в’ялених помідорів
- 1 столова ложка листя чебрецю
- 1 столова ложка рубленого листя розмарину
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка грудок морської солі
Змастіть тісто половиною оливкової олії, викладіть на нього картоплю та в’ялені помідори, посипте травами й збризніть оливковою олією. Готову піцу подавайте, посипавши грудками солі.
Піца з шинкою прошуто й сиром таледжио
- 16 тонких кусочків шинки прошуто
- 300 г помідорів чері, розрізаних навпіл
- 200 г сиру таледжио, нарізаного
- тонкими скибками
- ½ склянки маслин без кісточок
- 6 столових ложок оливкової олії
- 150 г руколи
Змастіть тісто оливковою олією, викладіть на нього шинку, помідори, маслини та сир. Готову піцу подавайте, посипавши руколою.
Рекомендована техніка:
|
Олена Колдунова
![]() |
Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото. Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity. |