Піца. Базовий рецепт і кілька начинок

Пицца_Water

Інгредієнти для 4-6 невеликих піц

  • 600 г борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 390 мл теплої води
  • 1 чайна ложка цукру

1.Змішайте борошно із сіллю й просійте на робочу поверхню гіркою. У центрі гірки зробіть заглиблення діаметром 12-15 см. Змішайте дріжджі та цукор у теплій воді й дайте постояти 5 хвилин. Суміш має почати пінитися, після чого вилийте її у заглиблення в муці. За допомогою великої вилки почніть акуратно замішувати муку, у центрі гірки має утворитися маса консистенції густої каші. Коли тісто стане надто щільним, місіть його руками. Приблизно 10-12 хвилин, поки воно не стане гладким і пружним.

2.Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою й дайте йому постояти 15 хвилин.

3.Розділіть тісто на кілька однакових кульок і розкатайте їх на круги на робочій поверхні, посипаній мукою. Можна розкатати тісто на прямокутники по розміру дека. Розкатане тісто залишіть відстоятися на 30 хвилин і приготуйте начинку.

4.Увімкніть у духовці режим «нагрів знизу + вентиляційний нагрів», задайте температуру 250°С. Викладіть на піцу вибрану начинку. Покладіть піцу на решітку на нижньому рівні духовки й готуйте 10-15 хвилин, поки піца не стане золотистою.

Піца з моцарелою, помідорами чері та базиліком

  • 2 моцарели по 125 г, із буйволячого молока
  • 500 г помідорів чері, частина цілі, частина розрізані навпіл
  • ¼ склянки сухого орегано
  • ½ склянки листя базиліку
  • 2 столові ложки оливкової олії

Викладіть на тісто нарізану тонкими кусочками моцарелу, помідори, скропіть оливковою олією й посипте орегано. На готову піцу покладіть листя свіжого базиліку

Піца з цукіні та гострою салямі

  • 2 невеликі цукіні, нарізані тонкими кружальцями
  • 280 г томатного соусу або пюре
  • 250 г помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 12 тонких кусочків гострої салямі
  • 100 г тертої моцарели

Змастіть тісто томатним соусом, потім викладіть цукіні, салямі, половинки чері й посипте моцарелою

Піца з картоплею та в’яленими помідорами

  • 4 картоплини, нарізані тонкими кружальцями
  • 50 г в’ялених помідорів
  • 1 столова ложка листя чебрецю
  • 1 столова ложка рубленого листя розмарину
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка грудок морської солі

Змастіть тісто половиною оливкової олії, викладіть на нього картоплю та в’ялені помідори, посипте травами й збризніть оливковою олією. Готову піцу подавайте, посипавши грудками солі.

Піца з шинкою прошуто й сиром таледжио

  • 16 тонких кусочків шинки прошуто
  • 300 г помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 200 г сиру таледжио, нарізаного
  • тонкими скибками
  • ½ склянки маслин без кісточок
  • 6 столових ложок оливкової олії
  • 150 г руколи

Змастіть тісто оливковою олією, викладіть на нього шинку, помідори, маслини та сир. Готову піцу подавайте, посипавши руколою.

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO5333RW

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *