В’ялені помідори

dried_tomatoes
Хочете відчути себе у сонячній Італії, але не маєте змоги поїхати туди прямо зараз? Приготуйте в’ялені помідори! Ця традиційна італійська страва швидко перенесе вас до сонячної Сицілії або дозволить уявити себе в затишку Тоскани.
Складові:
  • помідори невеликого розміру (чері або невеликі за розміром сливки)
  • сіль
  • цукор
  • сушені трави
  • оливкова олія
  • часник
Приготування:
  1. Помідори миємо, витираємо насухо і ріжемо на половинки або четвертинки (залежить від розміру). Якщо м’якоть у них сильно водяниста – видаляємо її. Для в’ялених помідорів ідеально підходять плоди із тугою серединкою, в якій зовсім небагато соку.
  2. Деко вистилаємо пергаментом і розкладаємо на ньому помідорні шматочки. Викладаємо щільно один до одного, зрізом вгору.
  3. Посипаємо сіллю і цукром. Так, саме цукром! Він обов’язково потрібен, оскільки при висиханні помідори стають набагато кислішими.
  4. Ставимо деко в нагріту до 220°C духову шафу. Духовку відразу вимикаємо, відкриваємо її сантиметрів на десять і йдемо спати. Поки ви будете дивитися сни, духовка поступово вистигатиме, а помідори – поступово висушуватимуться. Тільки обов’язково прослідкуйте, щоб духовка не зачинилися, інакше ризикуєте отримати тліючі жаринки замість в’ялених томатів.
  5. Вранці прокидаємося, розкладаємо помідори в невеликі баночки, присипаємо улюбленими сушеними травами (розмарин, чебрець, орегано, базилік), укладаємо в кожну банку зубчик-два часнику і заливаємо олією. При бажанні в банки також можна додати гострі перчики.

dried_tomtoes_scattered

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLI

Маша Сердюк

 

 

 

 

Письменниця, журналіст, сценарист телебачення, кулінарний блогер. Схиблена на смачній їжі. Переконана, що шлях до серця пролягає через шлунок не лише в чоловіків. Колекціонує рецепти котлет – знає більше 100 варіацій цієї страви. Пише про них та інші смаколики в своєму блозі “Котлетка” kotletka.com.ua

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *