Ікра з запечених баклажанів

eggplant_caviar

Вітання! Сьогодні у нас смачний і перевірений роками рецепт баклажанної ікри. Впевнені, що у кожного є свій улюблений, але саме цей особливий своєю простотою і надзвичайним ніжним смаком.  

Складові:

  • 1 червона цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 3-4 баклажани
  • сіль і перець
  • суміш італійських трав
  • 3 ст. л.  оливкової олії
  • 5-6 помідорів
  • невеличкий пучок кінзи

Готуємо:

  1. Духовку розігріти до 220°С. Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати. Змішати, заправивши 1-2 ст. л. оливкової олії.
  2. Баклажани помити, видалити плодоніжки і розрізати навпіл. Викласти кожен баклажан на клаптик фольги. На одну половину баклажану викласти частину цибулево-часникової начинки, посипати сумішшю італійських трав, посолити. Накрити другою половинкою баклажану і щільно завернути у фольгу. Повторити з наступними половинками баклажанів.
  3. Помідори розрізати навпіл, присипати сіллю і перцем, збризнути оливковою олією. Покласти помідори разом з баклажанами на деко. Запікати близько 40 хвилин.
  4. Готові овочі подрібнити блендером до майже однорідного стану. Подавати до столу на брускеті або разом з пастою, рисом. Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO635E11X

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *