Вітання! Сьогодні у нас смачний і перевірений роками рецепт баклажанної ікри. Впевнені, що у кожного є свій улюблений, але саме цей особливий своєю простотою і надзвичайним ніжним смаком.
Складові:
- 1 червона цибулина
- 3 зубчики часнику
- 3-4 баклажани
- сіль і перець
- суміш італійських трав
- 3 ст. л. оливкової олії
- 5-6 помідорів
- невеличкий пучок кінзи
Готуємо:
- Духовку розігріти до 220°С. Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати. Змішати, заправивши 1-2 ст. л. оливкової олії.
- Баклажани помити, видалити плодоніжки і розрізати навпіл. Викласти кожен баклажан на клаптик фольги. На одну половину баклажану викласти частину цибулево-часникової начинки, посипати сумішшю італійських трав, посолити. Накрити другою половинкою баклажану і щільно завернути у фольгу. Повторити з наступними половинками баклажанів.
- Помідори розрізати навпіл, присипати сіллю і перцем, збризнути оливковою олією. Покласти помідори разом з баклажанами на деко. Запікати близько 40 хвилин.
- Готові овочі подрібнити блендером до майже однорідного стану. Подавати до столу на брускеті або разом з пастою, рисом. Смачного!
Рекомендована техніка:
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |