Вафлі на кефірі

Gofry na kefirze_water

Найпростіший зі всіх можливих рецепт приготування вафель. Завдяки тому, що тісто замішуємо на кефірі, а наприкінці додаємо збиті у стійку піну білки, структура вафель пориста та неймовірно ніжна, а скоринка хрустка. Вафлі найсмачніші ще теплими зі збитими вершками, свіжими фруктами та цукровою пудрою.

на 6 вафель Ø15см:

підготовка: 15 хв.

приготування: близько 15 хв.

  • 3/4 скл. кефіру
  • 2 яйця
  • 50 г. вершкового масла
  • 3/4 скл. борошна
  • 1/2 ч. л. порошку до печива
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • дрібка солі

для збитих вершків:

  • 200 мл вершків 30 % жирності
  • 1-2 ст.л. цукрової пудри
  1. Масло розтопити і охолодити до кімнатної температури. Білки відділити від жовтків.
  2. В мисці ретельно вимішати кефір, цукор, жовтки, вершкове масло та просіяне борошно. Наприкінці додати порошок до печива.
  3. Білки збити на стійку пишну піну та обережно вимішати з тістом.
  4. На розігріту вафельницю викладати порції тіста та смажити до золотистого кольору.
  5. Випечені вафлі посипати цукровою пудрою, подавати зі свіжими фруктами, медом та збитими вершками.
  6. Охолоджені вершки збити міксером до бажаної густини, наприкінці додати цукрову пудру.

Рекомендована техніка:

Вафельниця 3 в 1 Gorenje SM703BK 

Дана Мацюк

Danusia-Maciuk

 

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *