Найпростіший зі всіх можливих рецепт приготування вафель. Завдяки тому, що тісто замішуємо на кефірі, а наприкінці додаємо збиті у стійку піну білки, структура вафель пориста та неймовірно ніжна, а скоринка хрустка. Вафлі найсмачніші ще теплими зі збитими вершками, свіжими фруктами та цукровою пудрою.
на 6 вафель Ø15см:
підготовка: 15 хв.
приготування: близько 15 хв.
- 3/4 скл. кефіру
- 2 яйця
- 50 г. вершкового масла
- 3/4 скл. борошна
- 1/2 ч. л. порошку до печива
- 2 ст.л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
для збитих вершків:
- 200 мл вершків 30 % жирності
- 1-2 ст.л. цукрової пудри
- Масло розтопити і охолодити до кімнатної температури. Білки відділити від жовтків.
- В мисці ретельно вимішати кефір, цукор, жовтки, вершкове масло та просіяне борошно. Наприкінці додати порошок до печива.
- Білки збити на стійку пишну піну та обережно вимішати з тістом.
- На розігріту вафельницю викладати порції тіста та смажити до золотистого кольору.
- Випечені вафлі посипати цукровою пудрою, подавати зі свіжими фруктами, медом та збитими вершками.
- Охолоджені вершки збити міксером до бажаної густини, наприкінці додати цукрову пудру.
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |