За цим рецептом цукіні готуються на сковорідці, де набувають золотистої скоринки завдяки сухарям. Пікантного смаку страві додасть шматочок перцю чілі. Гарячі чи холодні цукіні у сухарях можуть бути подані на підсмаженому хлібі чи просто в якості гарніру.
- 4 середніх цукіні
- 70 г сухих хлібних крихт
- 3 зубчики часнику
- стручковий перець чілі
- щіпка меленої гострої паприки
- свіжі трави
- оливкова олія
- сіль
Готуємо:
- Вимити цукіні, розрізати їх навпіл. Нарізати на не дуже товсті шматочки у формі півмісяця і помістити їх у сковорідку з оливковою олією та зубчиками часнику. Готувати на повільному вогні, підлити трохи води, додати перчини чілі і посічену зелень за вашим вибором. У мене була м’ята, чебрець, базилік, шавлія, кріп та розмарин. Посолити до смаку.
- Окремо в мисці змішати сухарі з невеликою кількістю олії, сіллю і дрібкою червоного перцю. Коли цукіні вже готові, так щоб трохи підрум’янилися, але зберегли форму і свій яскраво-зелений колір, додати сухарі і швидко перемішати, попідкидати усе на пательні на середньому вогні і відразу подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |