Цукіні у сухарях

zucchini

За цим рецептом цукіні готуються на сковорідці, де набувають золотистої скоринки завдяки сухарям. Пікантного смаку страві додасть шматочок перцю чілі. Гарячі чи холодні цукіні у сухарях можуть бути подані на підсмаженому хлібі чи просто в якості гарніру.

  • 4 середніх цукіні
  • 70 г сухих хлібних крихт
  • 3 зубчики часнику
  • стручковий перець чілі
  • щіпка меленої гострої паприки
  • свіжі трави
  • оливкова олія
  • сіль

zucchini_ingredients

Готуємо:

  1. Вимити цукіні, розрізати їх навпіл. Нарізати на не дуже товсті шматочки у формі півмісяця і помістити їх у сковорідку з оливковою олією та зубчиками часнику. Готувати на повільному вогні, підлити трохи води, додати перчини чілі  і посічену зелень за вашим вибором. У мене була м’ята, чебрець, базилік, шавлія, кріп та розмарин. Посолити до смаку.
  2. Окремо в мисці змішати сухарі з невеликою кількістю олії, сіллю і дрібкою червоного перцю. Коли цукіні вже готові, так щоб трохи підрум’янилися, але зберегли форму і свій яскраво-зелений колір, додати сухарі і швидко перемішати, попідкидати усе на пательні на середньому вогні і відразу подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G65B

Посуд Gorenje CW28WCP

Європейська кухня з Іриною Чорній

 

European_kichen

 

 

 

 

Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу –  це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *