Вітання! Сьогодні у нас за планом простий, по-домашньому затишний тортик з ягодами і сметанним кремом. Приготувати його зможе кожен, головне випікати з любов’ю.
На пиріг 24 см знадобиться:
- 4 яйця
- 100 мл. рослинної олії
- 200 мл. кефіру
- 1 склянка цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 300 г борошна
- цедра лимона
- 1 скл. замороженої чорниці
- 1 скл. замороженої брусниці
- 400 мл. жирної сметани
- 5-6 ст.л. цукрової пудри
- 1 ч.л. ванільного екстракту
+
шоколад і м’ята для подачі
- Все дуже просто: в комбайні або вручну збити яйця з цукром, влити олію і кефір, перемішати. Додати частинами просіяне з розпушувачем борошно і цедру лимона. Замісити тісто за консистенцією схоже на густу сметану.
- Ягоди без розморожування злегка присипати борошном і ввести в тісто. Тісто викласти в форму, простелену пергаментом, і відправити в попередньо розігріту до 180 С духовку. Випікати хвилин 40-50 (готовність перевірити шпажкою). Остудити корж на решітці.
- У мисці за допомогою міксера збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю до збільшення в об’ємі в 2 рази.
- Торт розрізати на 2 коржі. Перший корж добре змастити кремом, накрити другим коржем, промазати боки і верх. Прибрати торт в холодильник на пару годин.
- Готовий торт прикрасити стружкою білого шоколаду, м’ятою і ягодами за бажання.
Смачного!
Пам’ятаєте, я вам все радив морозити сезонні ягоди та фрукти 🙂 Ось, саме той випадок, коли наші запаси знадобляться для душевного чаювання в колі рідних.
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |