Не секрет, що в світі високої кухні верховодять чоловіки. Пропонуємо і Вам розпочати подорож у світ смакових відкриттів з авторського крем-супу від зіркового шефа Андрея Кухара.
Суп із цвітної капусти з оливковими кростіні
Інгредієнти для 6 порцій
Суп із цвітної капусти
- 3 дрібно нарізані цибулі-шалот
- 1 ст. л. масла
- 1 гілка свіжого чебрецю
- 500 г. цвітної капусти, очищеної й порізаної на маленькі кубики
- 500 мл. курячого або овочевого бульйону
- 300 мл. вершків
- 100 мл. білого вина (сухий рислінг)
- 100 г. крем-фреш або сметани
- 50 мл. вермуту Noilly Prat
- 50 мл. білого портвейну
- сік половини лимона
- трохи свіжонатертого мускатного горіха
- сіль, свіжозмелений білий перець
- подавати з 6 ст. л. вершків
Оливкові кростіні
- 12 скибок хліба або тостів денної давності
- 0,5 зубчика часнику, дрібно нарізаного
- 3 ст. л. мигдальних пластівців
- 3 ст. л. подрібнених зелених оливок
- 1 ст. л. сушених помідорів
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 гілочка чебрецю (обсмажена в оливковій олії)
Приготування
Суп із цвітної капусти
Злегка обсмажте порізану цибулю-шалот на топленому маслі, охолодіть і змішайте з іншими інгредієнтами (окрім лимонного соку, білого перцю та мускатного горіха). Покладіть у вакуумну упаковку й готуйте в каструлі для сувіду при температурі 75 °C протягом 65 хв. Вийміть гілочку чебрецю та дрібно перемішайте блендером. Додайте спеції: сіль, білий перець, мускатний горіх і лимонний сік.
Оливкові кростіні
Підсмажте скибочки хліба в тостері для сендвічів або невеликій каструлі, не змащуючи її.
Як подавати
Підігрійте суп і розлийте його в теплі супові тарілки. Додайте збиті вершки (1 ст. л. на тарілку), а зверху покладіть оливкові кростіні, порізані кубиками. Прикрасьте смаженою гілочкою чебрецю, збризніть оливковою олією й відразу подавайте.
Рекомендована техніка:
|
Andrej Kuhar
|
А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів. |