Суфле зі щуки під естрагонним соусом

pike_souffle

Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен, Андрея Кухара? Повірте, це зовсім не кулінарне випробування, а фантастичні страви, які легко приготувати вдома.

Суфле зі щуки під естрагонним соусом

Інгредієнти для 4 порцій

Суфле зі щуки

  • 150 г філе щуки
  • 50 г філе окуня
  • сіль
  • соус Табаско
  • 180 г вершків
  • 20 мл. сухого хересу
  • лимонний сік
  • 1 ст. л. збитих вершків

Естрагонний соус

  • 2 дрібно нарізані цибулі-шалот
  • 1 ст. л. масла
  • 100 мл. білого вина
  • 200 мл. рибного (або легкого курячого) бульйону
  • 300 мл. вершків
  • дрібка цукру
  • сіль, свіжозмелений перець
  • лимонний сік
  • 2 ст. л. свіжого (або 1 ч. л. сухого) подрібненого естрагону (тархун)

Приготування

Суфле зі щуки

  1. Змажте маслом 4 форми для суфле й помістіть їх у холодильник.
  2. Поріжте на смужки філе щуки й окуня, потім помістіть його на кілька хвилин до морозильної камери. Туди ж покладіть і вершки. Важливо ретельно охолодити всі інгредієнти.
  3. Коли риба охолоне, помістіть її в блендер, додайте сіль і невелику кількість охолоджених вершків. Перемішуйте й поступово додавайте холодні вершки. Зупиніть блендер, коли суміш стане однорідною та почне блищати.
  4. Додайте збиті вершки, соус Табаско, сухий херес і лимонний сік. Посоліть за смаком і викладіть суміш у форми для суфле, змащені маслом. Помістіть форми в деко з гарячою водою (максимум 2 см водного стовпа). Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С протягом 10–12 хвилин.

Естрагонний соус

5. Злегка обсмажте нарізану цибулю-шалот на топленому маслі, додайте біле вино, доведіть до кипіння, а потім влийте рибний бульйон. Нагрійте суміш знову й додайте вершки. Доведіть до кипіння й кип’ятіть протягом 10 хвилин. Блендером вспіньте соус, додайте сіль за смаком, а також дрібку цукру й нарізаного естрагону.

pike_souffle

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO637INB

Блендер Gorenje Chef’s Collection HBX603HC

Andrej Kuhar

 

A.Kuhar

 

 

 

А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *