Не секрет, що в світі високої кухні верховодять чоловіки. Пропонуємо і Вам розпочати подорож у світ смакових відкриттів з авторського крем-супу від зіркового шефа Андрея Кухара.
Грибний крем-суп із боровиків і морських гребінців під ванільним маслом
Інгредієнти для 4 порцій
- 50 г сухих боровиків
- 1 цибуля-шалот
- 1 головка фенхелю
- 1 цибуля-порей
- оливкова олія
- 50 мл. коньяку
- 1,2 л. курячого бульйону
- 250 мл. вершків
- 4 свіжих морських гребінця
- 50 мл. оливкової олії
- 1 ванільний стручок
- 2 свіжих боровика, нарізані скибочками завтовшки 0,5 см
- 1 ст. л. збитих вершків, змішана з 2 краплями апельсинового сиропа
Приготування
- Замочіть сухі боровики на 15 хвилин у 2 л. холодної води. Злийте та збережіть воду в якій замочувались гриби. Наріжте цибулю-шалот і фенхель тоненькими кусочками. Поріжте білу частину цибулі-порею на кільця завтовшки 0,5 см.
- Підігрійте в каструлі оливкову олію, додайте нарізані овочі, трохи потушкуйте, а потім відправте у воду, де вимочувались гриби.
- Продовжуйте варити, поки не випарується вся рідина. Потім додайте коньяк, курячий бульйон, вершки й гриби. Нехай все вариться на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Потім висипте все в скляну чашу стаціонарного блендера та подрібніть. Протріть суп через сито й приправте сіллю та білим перцем за смаком.
- Поки суп вариться, приготуйте ванільне масло. Розріжте стручок ванілі вздовж і вискребіть ножем насіння. Помістіть насіння в 50 мл. оливкової олії. Нагрійте суміш ванільного масла до 45 °С і відставте в сторону.
- Промийте м’ясо гребінців під проточною водою й висушіть паперовим рушником. За допомогою пензлика змастіть гребінці оливковою олією та підсушіть їх з обох сторін у гарячій чавунній каструлі (1 хвилина на кожну сторону). Приправте сіллю й перцем за смаком.
Як подавати
Вспіньте суп блендером і розлийте в 4 нагріті тарілки. Додайте гребінці та свіжі боровики. Прикрасьте суп збитими вершками з апельсиновим сиропом і скропіть ванільним маслом.
Рекомендована техніка:
Andrej Kuhar
|
А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен? Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів. |