Грибний крем-суп із боровиків і морських гребінців під ванільним маслом

Gribniy krem-sup Iz borovikIv I morskih grebIntsIv

Не секрет, що в світі високої кухні верховодять чоловіки. Пропонуємо і Вам розпочати подорож у світ смакових відкриттів з авторського крем-супу від зіркового шефа Андрея Кухара.

Грибний крем-суп із боровиків і морських гребінців під ванільним маслом

Інгредієнти для 4 порцій

  • 50 г сухих боровиків
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 головка фенхелю
  • 1 цибуля-порей
  • оливкова олія
  • 50 мл. коньяку
  • 1,2 л. курячого бульйону
  • 250 мл. вершків
  • 4 свіжих морських гребінця
  • 50 мл. оливкової олії
  • 1 ванільний стручок
  • 2 свіжих боровика, нарізані скибочками завтовшки 0,5 см
  • 1 ст. л. збитих вершків, змішана з 2 краплями апельсинового сиропа

Приготування

  1. Замочіть сухі боровики на 15 хвилин у 2 л. холодної води. Злийте та збережіть воду в якій замочувались гриби. Наріжте цибулю-шалот і фенхель тоненькими кусочками. Поріжте білу частину цибулі-порею на кільця завтовшки 0,5 см.
  2. Підігрійте в каструлі оливкову олію, додайте нарізані овочі, трохи потушкуйте, а потім відправте у воду, де вимочувались гриби.
  3. Продовжуйте варити, поки не випарується вся рідина. Потім додайте коньяк, курячий бульйон, вершки й гриби. Нехай все вариться на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Потім висипте все в скляну чашу стаціонарного блендера та подрібніть. Протріть суп через сито й приправте сіллю та білим перцем за смаком.
  4. Поки суп вариться, приготуйте ванільне масло. Розріжте стручок ванілі вздовж і вискребіть ножем насіння. Помістіть насіння в 50 мл. оливкової олії. Нагрійте суміш ванільного масла до 45 °С і відставте в сторону.
  5. Промийте м’ясо гребінців під проточною водою й висушіть паперовим рушником. За допомогою пензлика змастіть гребінці оливковою олією та підсушіть їх з обох сторін у гарячій чавунній каструлі (1 хвилина на кожну сторону). Приправте сіллю й перцем за смаком.

Як подавати

Вспіньте суп блендером і розлийте в 4 нагріті тарілки. Додайте гребінці та свіжі боровики. Прикрасьте суп збитими вершками з апельсиновим сиропом і скропіть ванільним маслом.

porcini_soup_with_scallops

Рекомендована техніка:

bo637inbВбудована незалежна духовка Gorenje BO637INB

Газова поверхня Gorenje GW6NINB

Блендер Gorenje B800HC

Andrej Kuhar

 A.Kuhar

 

 

А Ви готові побалувати себе вишуканими стравами авторської кухні від зіркового шеф-кухара, володаря 6-ти зірок Мішлен?  Знайомтесь, Andrey Kuhar – відомий шеф-кухар родом зі Словенії, хоча по співзвучності прізвища можна прийняти й за свого українця. Протягом багатоплідних років на теренах кулінарного мистецтва Andrey Kuhar неодноразово здобував найавторитетніші нагороди та гідне визнання своєї майстерності. Кожна страва у виконанні славетного шеф-кухара вирізняється унікальними комбінаціями інгредієнтів, поєднання яких створює досконалий смак та запрошує нас у вирій смакових відчуттів.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *