Полуничний тірамісу

strawberry_tiramisu

Як щодо полуничного тірамісу? Неможливо відмовитися! Дістаньте потрібні інгредієнти й приготуйте цей розкішний фруктовий десерт.

Інгредієнти для полуничного тірамісу:

● 400 г нарізаних полуниць
● 100 мл води
● 20 г цукру
● 1 ст. л. лимонного соку
● 2 яйця
● 30 г ванільного цукру
● 220 г сиру маскарпоне
● 80 г бісквітних паличок
● 2 ст. л. подрібнених фісташок

Інструкції:

Подрібніть 400 г полуниць. Помістіть у каструлю 200 г подрібнених полуниць, 20 г цукру, 100 мл води й 1 ст. л. лимонного соку. Розмішайте й доведіть до кипіння. Варіть на малому вогні протягом 8–10 хвилин. Приберіть із вогню та процідіть полуниці. Охолодіть полуничний соус. Збийте 2 яєчні жовтки й 30 г ванільного цукру над водяною банею. Збивайте протягом 2 хвилин, поки суміш не посвітлішає. Додайте її до 220 г сиру маскарпоне. Розмішуйте до однорідності. Збийте 2 яєчні білки над водяною банею. Збивайте до утворення густої піни. Додайте цю суміш до крему з маскарпоне. Занурте бісквітні палички в полуничний сік на кілька секунд. Вкрийте ними дно склянки. Залийте кремом із маскарпоне. Додайте свіжих полуниць і повторіть усі шари ще раз. Прикрасьте свіжими полуницями та подрібненими фісташками.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *