Вже зовсім скоро на нас чекатиме сезон маївок. Тепла пора спокушатиме стравами, приготованими на грилі або вогні. А щоб смак цих страв був довершеним, обов’язково приготуйте смачний соус-діп, який відмінно підійде як до овочів-гриль, так і підсушених шматочків хліба. Всього-на-всього 5 хвилин і соус готовий.
На 1 невеличкий слоїк:
- 100 г в’ялених помідорів
- сік і цедра середнього лимона
- 1 зубчик часнику
- 3-4 ст. л. грецької горілки Ouzo∗
- 2 ст. л. меду
- дрібка розмарину
- 1/3 склянки оливкової олії
- сіль і перець за смаком
∗Грецька горілка Ouzo – міцний напій, який роблять на основі виноградного дистиляту, настояного на різноманітних ароматних травах. Залежно від регіону до складу може входити бадьян, фенхель, коріандр, вероніка, кардамон, гвоздика, гіркий мигдаль і багато іншого. Незмінна складова одна – аніс.
Готуємо
Все елементарно просто: всі інгредієнти складаємо в чашу блендера і подрібнюємо до бажаної консистенції. Перекладаємо соус у слоїк і відправляємо в холодильник. Термін придатності – до 2х тижнів. Якщо любите перчинку, додайте чилі
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |