На приготування цих паличок ви не витратите багато часу, ще й на допомогу завжди можна покликати дітей: вони із задоволенням візьмуть участь у формуванні паличок, спіральок, вузликів або будь-яких інших форм. З тістом легко працювати, воно на подив гнучке і слухняне. З цими паличками всього одна проблема – практично неможливо не з’їсти їх всі одразу!
Домашня часникова олія теж прийдеться вам до смаку. Окрім сирних паличок, її можна додавати до пасти, страв з картоплі або обсмажувати на ній м’ясо.
Інгредієнти на 35 штук
Для часникової олії:
- 35 г очищених зубчиків часнику
- 140 мл рослинної олії
Для хлібних паличок:
- 30 мл часникової олії
- 135 г твердого сиру жирністю 40%, натерти на тертці
- 235 г борошна
- 1 ч. л. солі
- 4 г сухих дріжджів
- 120 мл води
- ½ склянки окропу для створення пари при випіканні
- Спершу приготувати ароматну олію: у невеличкий сотейник налити рослинну олію та додати зубчики часнику. Поставити сотейник на мінімальний вогонь і готувати до м’якості часнику, близько 30 хвилин, періодично помішуючи суміш. Не давати олії активно кипіти. Зняти з вогню, дати охолонути. Невикористану за рецептом олію зберігати в слоїку або щільно закритому контейнері в холодильнику.
- У невеликій жароміцній посудині змішати часникову олію з натертим сиром. Розтопити суміш на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовій печі. Олію перелити в окрему невеличку ємність, дати охолонути. Сиру також дати охолонути, потім знову натерти на середній тертці.
- У чаші міксера змішати на мінімальній швидкості борошно, сіль і дріжджі. На низькій швидкості додати воду, дати тісту об’єднатися в щільну кулю.
- Додати ароматне масло, вимісити тісто до повного об’єднання, 2-3 хвилини.
- Додати сир, вимісити до однорідності.
- Продовжувати вимішувати тісто на середньо-низькій швидкості наступні 15-20 хвилин, доки тісто не стане гладеньким та еластичним. Якщо замішуєте вручну, дотримуйтесь цієї ж послідовності додавання інгредієнтів, вимішуйте тісто протягом 20-25 хвилин.
- Накрити чашу з тістом харчовою плівкою, залишити підходити при кімнатній температурі на 2-2,5 години або до візуального збільшення в об’ємі вдвічі.
- Після закінчення часу обім’яти тісто і розкачати качалкою в прямокутний пласт 38х23 см., завтовшки 5-6 мм. Гострим ножем обрізати нерівні краї, щоб вийшов прямокутник 35х20 см. З обох довших сторін тіста зробити позначки ножем з інтервалом в 1 см, розрізати пласт на 35 довгих смужок.
- Застелити деко пергаментом або перфорованим силіконовим килимком для випічки. Перекласти смужки тіста на деко, розташовуючи їх на відстані 0,8-1 см одна від одної. Накрити харчовою плівкою, залишити підходити при кімнатній температурі на 1,5-2 години, до невеликого візуального збільшення.
- За 15-20 хвилин до випікання розігріти духову шафу до 160⁰С (класичний нагрів «верх-низ») або 140⁰С з вентиляційним нагрівом. На дно духовки поставити невеличку нероз’ємну форму. Підготувати окріп.
- Поставити деко з паличками в духовку, в форму на дні духовки налити окріп. Випікати сирні палички протягом 20-22 хвилин або до рум’яної скоринки.
- Дістати випічку з духовки, дати повністю охолонути. Після охолодження палички стануть хрусткими. Якщо не зникнуть одразу ж, зберігання можливе у щільно закритому контейнері або пакеті до 1 тижня.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Катерина Перера
|
Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно! Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату. |