Пиріг з волоськими горіхами та грушами у вині

walnut_poached_pear_cake

Цей пиріг особливий до останньої крихти – в ньому велика кількість горіхів і п’янкий аромат пряних груш, які слугують як прикрасою, так і відмінним смаковим доповненням. Цей пиріг досить щільний. Його смак не зрівняється зі звичайними пирогами, тут він особливий, яскраво виражений і густий. Саме те, що потрібно для зимових вечорів.

На пиріг діаметром 15 см (8-10 порцій)

• 300 мл червоного сухого вина
• 250 г цукру (1)
• 1 зірочка бадьяну
• 1 маленька паличка кориці
• 3 невеликі груші, очистити від шкірки, розрізати навпіл
• 100 г ядер волоських горіхів, підсушених на сухій пательні
• 50 г мигдального борошна
• 35 г панірувальних сухарів
• 1 ч. л. розпушувача
• ½ ч. л. меленої кориці
• 1/8 ч. л. меленої гвоздики
• 1/8 ч. л. меленого бадьяну
• 2 яйця
• 70 г цукру (2)
• 60 мл рослинної олії

  1. У невелику каструлю налити вино, всипати цукор (1) і покласти цілі спеції. Поставити на середній вогонь, і, помішуючи, довести до кипіння і розчинення цукру. Зменшити вогонь і дати покипіти протягом 5-ти хвилин. Додати половинки груш, готувати, періодично перевертаючи груші, протягом 15 хвилин або до м’якості. Зняти з вогню, дати охолонути.
  2. Розігріти духову шафу до 180⁰С (класичний нагрів «верх-низ») або 160⁰С з вентиляційним нагріванням. Дно роз’ємної форми діаметром 15 см застелити пергаментом.
  3. Подрібнити волоські горіхи в блендері до стану дрібної крихти. Перекласти в глибоку ємність, додати мигдальне борошно, панірувальні сухарі, розпушувач і мелені спеції. Розмішати до однорідності.
  4. В окремій невеликій ємності збити яйця з цукром (2) на високій швидкості міксера до збільшення маси в об’ємі вдвічі, близько 5-ти хвилин. Додати горіхову суміш, акуратно розмішати. Підмішати рослинну олію.
  5. Перекласти тісто в підготовлену форму, випікати в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин або до легкого підрум’янювання і готовності (дерев’яна шпажка при проколюванні пирога в центрі повинна вийти сухою).
  6. Дістати пиріг з духовки, залишити в формі на 5-7 хвилин, потім звільнити з форми і дати охолонути на решітці.
  7. Винний сироп повернути на середній вогонь на 10 хвилин або до помірного загустіння.
  8. Прикрасити пиріг винними грушами і полити сиропом до смаку.

walnut_cake_pear_in_wine

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2W-1

Газова поверхня Gorenje G6SY2W

Міксер Gorenje ME501N

Катерина Перера

 

 

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *