Сирне суфле з ківі

Cottage cheese baking pudding. selective focus

Ніжне сирне суфле з ківі може стати як варіантом поживного сніданку, так і приємним десертом. У цієї страви є очевидні плюси. По-перше,  відсутність зайвого жиру у вигляді вершкового масла або сметани, вершків. По-друге, на відміну від традиційних сирних запіканок, в складі немає ані борошна, ані манки, тільки крохмаль. Суфле підіймається лише за рахунок збитих білків.

Складові:

  • 500 г кисломолочного сиру
  •  2 яйця
  • 50 г цукру
  • 3 стиглих ківі
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • цукрова пудра для подачі

Приготування:

  1. Розділити яйця на білки і жовтки. Сир збити міксером разом з жовтками, ванільним екстрактом і крохмалем.
  2. Білки збити в щільну піну разом з цукром. Акуратно з’єднати білок з сирною масою до об’єднання, інтенсивно не розмішувати.
  3. Ківі очистити, нарізати кружечками. Керамічну або скляну форму діаметром 22-24 см. з низьким бортиком змастити вершковим маслом. Викласти у форму сирну масу, зверху розкласти скибочки ківі. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовій шафі протягом 15 хвилин. Посипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Міксер Gorenje M605W

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *