Оладки з цукіні та сиром фета

vegetable marrows fritters with johurt. selective focus

Любите кабачкові оладки? А з цукіні? Це все ж таки за смаком дві різні страви, не дивлячись на те, що цукіні всього-на-всього один з різновидів кабачків. Оладки кабачкові – ніжні, немов тануть у роті, а оладки з цукіні – щільні і тримають форму. Соку натертий цукіні дає набагато менше за класичний кабачок. Можна змішувати цукіні з тертою картоплею, морквою, або ж готувати оладки лише з цукіні, в будь-якому випадку вийде смачно. Цукіні чудово поєднуються з кисломолочними продуктами, м’якими сирами, йогуртом без домішок. Ну і зелень звичайно. В рецептурі цих оладках все гармонійно поєднується:  і кремова фета, і три види зелені, і соус з йогурту. Нам сподобалося дуже, сподіваюся і вам буде смачно.

Складові:

  • 1 кг. цукіні
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 120 г сиру фета
  • 70-80 г борошна
  • пучок зеленої цибулі
  • пучок кропу
  • рослинна олія для обсмажування
  • сіль
  • йогурт для соусу
  • часник

Приготування:

  1. Цукіні промити та натерти на крупній тертці. Скласти в друшляк і посолити. Залишити хвилин на 15-20, після чого віджати надлишкову рідину. Перекласти цукіні до глибокої миски. Сюди ж всипати дрібно посічену зелень. Вбити яйце і 1 жовток. Просіяти борошно. Додати розкришений сир фета і гарненько все перемішати. Якщо тісто здається вам занадто рідким, підсипте ще борошна. До речі, пшеничне борошно можна замінити повністю на борошно з нуту.
  2. У пательні розігріти трохи рослинної олії  і столовою ложкою викласти тісто. Злегка притиснути і обсмажити оладки з двох сторін на середньому вогні до рум’яного, золотисто-коричневого кольору. Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутись зайвого жиру.
  3. В якості соусу до гарячих оладок можна подати натуральний густий йогурт без зайвих домішок. За бажання видавити в соус пару зубчиків часнику.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje GW65CLI

Посуд Gorenje CW 28 FCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *