Домашня випічка і аромат шоколаду, який розноситься по всім куточкам їдальні не залишить жодного байдужим. Запрошуйте друзів, збирайте родину за вечірнім чаюванням з шоколадним пирогом 🙂
Тісто:
форма Ø 24 см.
- 180 г борошна
- дрібка солі
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 70 г вершкового масла
- 40 г цукрової пудри
- 1 жовток
Начинка:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г чорного шоколаду
- 40 г какао-порошку
- 1 ст. л. борошна
Готуємо:
- У чаші кухонного комбайна змішати борошно, сіль, розпушувач і цукрову пудру. Додати нарізане кубиками вершкове масло, яєчний жовток і за необхідності трішки холодної води, щоб замісилось еластичне тісто.
- Розкачати тоненько тісто і викласти його у змащену жиром форму з бортиком. Тісто розрівняти по краю форми і проштрикнути виделкою по всій поверхні. Випікати у розігрітій до 180°С духовці близько 15 хвилин. Скоринка має залишитись світлою.
- Тим часом приготувати начинку: до розтопленого вершкового масла вмішати подрібнений шоколад і какао, розмішати до об’єднання. В окремій ємності збити яйця з цукром у піну. Поєднати яєчну суміш з шоколадною, додати борошно і змішати вінчиком до однорідності. Заповнити начинкою пісочну основу, рівномірно розподіливши її. Запікати пиріг у розігрітій до 150°С духовій шафі близько 40 хвилин. Готовий пиріг залишити на деякий час, щоб він добре вистиг і начинка схопилась.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|