Шоколадний пиріг

chocolate_tart

Цей простий, проте елегантний пиріг з чорним шоколадом, зробить ваш буденний день справжнім святом. Кожен, навіть найбільший критик шоколаду, до забуття буде зачарований витонченим і водночас багатим смаком, який розкриватиметься при частуванні цим десертом. Особливий цей пиріг начинкою з чорного шоколаду, яка популярна не тільки у Франції, вона є улюбленою в усій Європі та за її межами і багатьом відома як «ганаш».

Корж-основа:

  • 150 г крихт із пісочно-галетного печива
  • 90 г вершкового масла

Начинка ганаш:

  • 340 г темного якісного шоколаду
  • 240 г вершків
  • 55 г вершкового масла кімнатної температури

Оформлення:

  • дрібка грубої морської солі “Maldon”
  • карамельний соус чи згущене варене молоко

Готуємо:

  1. Розігріти духовку до 170°С.
  2. Для приготування основи пирога, необхідно подрібнити печиво за допомогою блендера до стану дрібної крихти. У сотейнику розтопити масло й змішати з крихтами печива. Цю суміш викласти у тортівницю діаметром 23 см, попередньо вистеливши дно форми вощеним папером. Вирівняти крихту по всій поверхні і обім’яти за допомогою склянки або рівної чашки, зробити бортики. Випікати 7-8 хв. Охолодити у формі.
  3. Щоб приготувати начинку ганаш, покласти подрібнений шоколад й вершкове масло у велику миску. У невеликій каструлі довести до кипіння вершки. Залити гарячими вершками шоколад й одразу накрити миску харчовою плівкою. Залишити на 5 хвилин. Перемішати шоколадну начинку вінчиком до однорідності. Вилити начинку в охолоджену основу-корж і залишити застигати упродовж ночі при кімнатній температурі або на 1-2 години поставити у холодильник.
  4. Коли пиріг застиг, обережно вийняти його з форми, посипати морською сіллю, полити карамельним соусом або іншим, усе на Ваш вибір та смак.

Перед тим, як цей вишуканий шоколадний десерт подавати до столу, варто щоб він набув кімнатної температури, тоді він по-особливому смакуватиме і краще нарізатиметься.

І ще один лайфхак на завершення: щоб пиріг краще нарізався, ніж має бути гарячим та сухим. Ніж можна потримати декілька секунд у гарячій воді, а потім витерти на сухо.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Лінійка кухонної техніки Gorenje Chef’s Collection

Європейська кухня з Іриною Чорній

 

European_kichen

 

 

Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу –  це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *