Доброго дня!! Щось давненько ми не готували улюблених пирогів:) Терміново виправляємось. Сьогодні у нас смачний, ніжний і ароматний кіш з овочам.
На пиріг ∅ 24 см:
- 300 г готового пісочного тіста
- 300 г броколі
- 1 баклажан
- 1 кабачок
- 1 солодкий перець
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 50 + 50 г пармезану
- 250 мл. вершків середньої жирності
- 2 великих яйця
- сіль і перець за смаком
- 1/2 ч. л. базиліка або чебрецю
- 2 ст. л. оливкової олії
Готуємо:
- Капусту розібрати на суцвіття і приварити в підсоленій воді 2 хвилини. Перець, баклажан, кабачок і цибулю нарізати кубиками. Часник подрібнити в чаші блендера.
- У сотейнику розігріти оливкову олію, додати підготовлені овочі, сіль, перець, базилік і тушкувати 5-6 хвилин, періодично помішуючи.
- Тісто розкачати, викласти у форму, зробити бортик. Накрити тісто вощеним папером, всипати горох/квасолю і випікати 10 хвилин в розігрітій до 200°С духовій шафі.
- В мисці вінчиком збити яйця з вершками, додати сіль і перець за смаком. На основу для пирога викласти половину натертого сиру, зверху розподілити овочі і суцвіття броколі, вилити заливку, присипати залишком сиру.
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180°С духовій шафі 25-30 хвилин – поки сир не набуде золотистого кольору. Трохи остудити і можна подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |