Салат з ростбіфом

roast beaf  and potato warm salad. Style rustic. selective focus

Ростбіф любите? Я обожнюю, особливо такий, щоб рожевий зсередини та соковитий. Цього разу вирішила поєднати його у теплому салаті з помідорами, зеленню, молодою картоплею. Вийшла повноцінна страва, навіть хліб  в цьому салаті є! Смакує салат чудово, а колір просто зачаровує.

Складники

  • 700 г телячої вирізки
  • 500 г невеличких молодих картоплин
  • 3 жмені салатного міксу
  • 1 червона цибулина
  • 3 скибки чіабатти
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 1 ч.л. чорного перця горошком
  • сіль за смаком
  • 1 ч.л. свіжого орегано

Приготування

  1. Часник потовкти у ступці з 1/2 ч.л. солі і чорним перцем. Влити оливкову олію. Чіабатту нарізати великими кубиками і викласти на деко. Полити 1 ст.л. часникового соусу і перемішати. Підсушити хлібні шматочки в нагрітій до 190 градусів духовій шафі близько 8-10 хвилин. Один раз перевернути, кубики повинні стати золотистими.
  2. Орегано дрібно нарізати. У часниковий соус додати оцет, орегано і все перемішати. Вирізку змастити 1 ст. л. соусу. На розігрітій пательні обсмажити вирізку з усіх боків на середньому вогні, м’ясо повинно добре підрум’янитися. Вогонь зменшити і смажити м’ясо ще близько 20 хвилин, перевертаючи. Готовий ростбіф загорнути у фольгу і залишити повільно охолоджуватись.
  3. Ростбіф нарізати крупними шматочками. Сік, що виділився за час охолодження м’яса, змішати з часниковим соусом.
  4. Нарізати помідори. Цибулю очистити і нарізати сегментами. На велику тарілку викласти салатний мікс (велике листя порвати руками), помідори, ростбіф, цибулю, хлібні грінки і полити все соусом. Відразу подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO637INI

Вбудована газова поверхня Gorenje GTW6INI

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *