Ароматна випічка без граму борошна. Нижній шар тарти – горіховий, з медом і маслом. Верхній шар, улюблений мною кастард, заливка, що в теплому вигляді нагадує заварний крем, а в холодному схожа на пудинг. З фруктами кастард поєднується просто ідеально. Ще одне відкриття: чорниця чудово смакує з кісточковими соковитими фруктами – персиками, абрикосами, сливами. Готуйте тарт заздалегідь, адже перед подачею він повинен як слід охолонути і застигнути, краще навіть в холодильнику залишити на ніч.
Складники
- 190 г молотого фундука
- 3 ст.л. розтопленого вершкового масла
- 180 г цукру
- 1 ст.л. меду
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 1/4 ч.л. розпушувача
- 150 мл. молока
- 150 г йогурту
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 200 г чорниць
- 200 г слив
- 2 яйця
- дрібка солі
Приготування
- Змішати мелені горіхи, 30 г цукру, мед, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішати до повної однорідності. Викласти горіхове тісто рівним шаром у форму для тарти 30×10 см. Поставити в нагріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Вийняти, остудити.
- Приготувати кастард: в каструльці змішати 150 г цукру з яйцями, молоком, ванільним екстрактом і крохмалем. Поставити на невеликий вогонь і варити до загустіння, приблизно 10 хвилин. Змішати з йогуртом.
- Сливи нарізати шматочками і разом з чорницею викласти на горіховий корж. Залити молочним кремом і випікати 20 хвилин. Повністю остудити пиріг перед подачею.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |