Горіховий тарт зі сливою та чорницею

homemade plum  and blueberry  tart . rustic style.selective focus

Ароматна випічка без граму борошна. Нижній шар тарти – горіховий, з медом і маслом. Верхній шар, улюблений мною кастард, заливка, що в теплому вигляді нагадує заварний крем, а в холодному схожа на пудинг. З фруктами кастард поєднується просто ідеально. Ще одне відкриття: чорниця чудово смакує з кісточковими соковитими фруктами – персиками, абрикосами, сливами. Готуйте тарт заздалегідь, адже перед подачею він повинен як слід охолонути і застигнути, краще навіть в холодильнику залишити на ніч.

Складники

  • 190 г молотого фундука
  • 3 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч.л. розпушувача
  • 150 мл. молока
  • 150 г йогурту
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 200 г чорниць
  • 200 г слив
  • 2 яйця
  • дрібка солі

Приготування

  1. Змішати мелені горіхи, 30 г цукру, мед, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішати до повної однорідності. Викласти горіхове тісто рівним шаром у форму для тарти 30×10 см. Поставити в нагріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Вийняти, остудити.
  2. Приготувати кастард: в каструльці змішати 150 г цукру з яйцями, молоком, ванільним екстрактом і крохмалем. Поставити на невеликий вогонь і варити до загустіння, приблизно 10 хвилин. Змішати з йогуртом.
  3. Сливи нарізати шматочками і разом з чорницею викласти на горіховий корж. Залити молочним кремом і випікати 20 хвилин. Повністю остудити пиріг перед подачею.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO637INB

Вбудована поверхня Gorenje GTW6INB

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *