Таким салатом хочеться зустрічати весну. Ароматні смужки солонуватого бекону, хруст молодої редиски, крихке листя салату, котре вкутане ніжною заправкою з тонкими нотками гірчиці та лимонного соку, увінчане яйцем з рідким жовтком, що витікаючи утворює додаткову порцію соусу.
А якщо вищесказаного було мало, то з таким салатом можна безкінечно експериментувати. Бекон замінити на шматочки запеченої курочки, з початком сезону додати кілька дольок соковитих помідорів, зверху посипати хрусткими горішками або підсмаженим насінням соняшника.
На 2 порції:
∗приготування: близько 20 хв.
- 1/2 качана салату
- 2 яйця
- пучок редиски
- 4 смужки бекону
- 2 ст. л. тертого пармезану
для заправки:
- 1 яйце
- 6 ст. л. олії
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. лимонного соку
- зубочок часнику
- сіль за смаком
Готуємо:
- Спершу приготувати заправку: яйце, гірчицю, лимонний сік, часник та сіль помістити в чашу блендера, збити до однорідності, по одній ложці додавати олію, продовжуючи збивати.
- Редиску помити та нарізати кружальцями.
- Салатне листя крупно порізати і викласти на дно тарілок.
- Бекон підсмажити до хрусту на сухій пательні.
- Яйця опустити в киплячу підсолену воду, відварити протягом 5-ти ( з рідким жовтком) або 8-ми хвилин ( з твердим жовтком). Воду злити, шкарлупу яєць потовкти та залишити яйця в посудині з холодною водою.
- На подушку з салатного листя викласти смужки бекону, редиску, половинки яєць, полити заправкою та посипати тертим пармезаном.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |