Салат з беконом, редискою та яйцем

salad_raddish_bacon_eggs

Таким салатом хочеться зустрічати весну. Ароматні смужки солонуватого бекону, хруст молодої редиски, крихке листя салату, котре вкутане ніжною заправкою з тонкими нотками гірчиці та лимонного соку, увінчане яйцем з рідким жовтком, що витікаючи утворює додаткову порцію соусу.

А якщо вищесказаного було мало, то з таким салатом можна безкінечно експериментувати. Бекон замінити на шматочки запеченої курочки, з початком сезону додати кілька дольок соковитих помідорів, зверху посипати хрусткими горішками або підсмаженим насінням соняшника.

На 2 порції:

∗приготування: близько 20 хв.

  • 1/2 качана салату
  • 2 яйця
  • пучок редиски
  • 4 смужки бекону
  • 2 ст. л. тертого пармезану

для заправки:

  • 1 яйце
  • 6 ст. л. олії
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • зубочок часнику
  • сіль за смаком

Готуємо:

  1. Спершу приготувати заправку: яйце, гірчицю, лимонний сік, часник та сіль помістити в чашу блендера, збити до однорідності, по одній ложці додавати олію, продовжуючи збивати.
  2. Редиску помити та нарізати кружальцями.
  3. Салатне листя крупно порізати і викласти на дно тарілок.
  4. Бекон підсмажити до хрусту на сухій пательні.
  5. Яйця опустити в киплячу підсолену воду, відварити протягом 5-ти ( з рідким жовтком) або 8-ми хвилин ( з твердим жовтком). Воду злити, шкарлупу яєць потовкти та залишити яйця в посудині з холодною водою.
  6. На подушку з салатного листя викласти смужки бекону, редиску, половинки яєць, полити заправкою та посипати тертим пармезаном.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje G6SY2B

Блендер Gorenje HBX603HC

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *