Пиріг зі щавлем і шпинатом

spinach_pie

Цей пиріг поєднує в собі справжній вітамінний комплекс зелені – молодих листочків шпинату, щавлю, петрушки. У ньому стільки смаків і відтінків, що навіть словами описати складно, краще приготувати. Відкривайте сезон пікніків і беріть пиріг з собою!

Складові:

  • 500 г готового листкового тіста
  • 350-400 г кисломолочного сиру
  • 150 г листя щавлю
  • 150 г листя шпинату
  • 100 г твердого сиру
  • 3 великих яйця
  • 2 цибулини
  • 100 г. оливок без кісточок
  • 1 горстка м’яти
  • 1 горстка петрушки
  • 20 г вершкового масла ( приблизно 1 ст. л.)
  • дрібка мускатного горіха
  • перець і сіль за смаком

Готуємо:

  1. Перш за все необхідно підготувати всі інгредієнти. Щавель і шпинат ретельно промити і висушити на рушнику. Цибулю почистити і нарізати на маленькі кубики. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Подрібнити оливки. Кисломолочний сир перебити блендером в однорідну гладку масу. Дрібно нарізати решту зелені.
  2. Щавель разом зі шпинатом пасерувати на сухій сковороді 2-3 хвилини, поки не з’явиться сік. Зняти з вогню.
  3. У розігрітій пательні на вершковому маслі пасерувати цибулю, додавши дрібку мускатного горіха, до золотистого кольору.
  4. Поєднати всі інгредієнти для начинки і гарно перемішати – сир, злегка збиті яйця, шпинат, щавель, петрушку, м’яту, натертий сир і оливки. Додати сіль і перець. 
  5. Тісто злегка розкачати і перекласти у форму. Змастити оливковою олією і викласти начинку. Випікати 35 хвилин у розігрітій до 180°С духовій шафі. До столу можна подати як теплим, так і холодним.

spinach_pie1

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG

Блендерний набір Gorenje HBX603HC

Анна Мітякіна

 

Anna_Mitiakina

 

 

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *