Панакота

panakota2_watermark

Є рецепти, де точність просто необхідна: як от у панакоті — дати забагато желатину, і прекрасний десерт перетворюється на гуму, дати замало — і може не застигнути чи перетвориться на безформні грудки пюре у ложці. Але це ще, безумовно, питання смаку до текстури їжі. Але ризикну припустити, що у цьому випадку, після кількох не надто вдалих експериментів, здається, ось досконала пропорція складників, але для 15 г желатину все-таки стануть у пригоді ваги.

panakota1_water

Складники

  • 500 мл молока
  • 500 мл вершків (20%)
  • 15 г желатину
  • 80 г цукру
  • стручок ванілі  (або пакетик ванільного цукру)
  • соус за бажання, варення, тощо

Готуємо
Заливаємо желатин 100 мл теплої води, розмішуємо. З’єднуємо разом молоко, вершки, цукор і вміст стручка ванілі, і доводимо все до кипіння. Знімаємо з вогню, додаєм  желатин і розмішуємо до його повного розчинення.  Розливаємо панакоту по порційних формах, даємо вистигнути і ставимо в холодильник. Подавати можна самостійно, або з ягідним/шоколадним соусом-пюре до смаку.

Рекомендована техніка:

Кухонні ваги Gorenje KT 05 KARIM

Склокерамічна поверхня Gorenje ECT330CS

Lana Svitankova

 

Lana-Svitankova

 

Зі слів Лани, задоволення від готування приходить тоді, коли є з ким розділити результати трудів на кухні. В житті неймовірно енергійна, сповнена нових ідей Лана з першого речення захоплює читача характерним для неї неповторно легким та дружнім стилем написання публікацій. Автор кулінарного блогу “Travel, eat, make a pic of it”, що в перекладі “Їж, подорожуй і фотографуй”. Блог присвячено не тільки оригінальним ідеям з приготування , а й замальовкам від захоплюючих подорожей, відвідування цікавих місцин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *