Апельсинове суфле

87_25207_waterpsd

4 порції

  • 4-6 червоних апельсинів, сік і цедра
  • 50 г цукрової пудри + 3 столові ложки
  • 4 столові ложки води
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 5 яєчних білків
  • 20 г вершкового масла

1.Трохи змастіть порційні керамічні формочки вершковим маслом і посипте цукровою пудрою (вам знадобиться приблизно 1½ столові ложки). Наріжте смужки паперу для випікання на 3 см ширші, ніж висота стінок формочок. Огорніть формочки папером і обв’яжіть кулінарним шпагатом.

2.У невеликому сотейнику змішайте апельсиновий сік і цедру й готуйте на слабкому вогні 5 хвилин. Зніміть із вогню й охолодіть у холодильнику або морозильній камері. Суміш має бути холодною.

3.Електричним міксером збивайте білки до утворення негустої піни. Не вимикаючи міксер, всипте крохмаль, а потім тоненькою цівкою 50 г цукрової пудри й збивайте, поки маса не почне блистіти. Акуратно налийте охолоджений апельсиновий сік із цедрою, перемішуючи металевою ложкою.

4.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 180°С. Акуратно розкладіть ложкою суміш у формочки, поставте їх у духовку на середній рівень і готуйте 15 хвилин, поки суфле не підніметься й не стане золотистим. Зніміть шпагат і папір й одразу ж подавайте до столу.

У цього рецепта багато варіацій: замініть апельсиновий сік на лимонний і додайте 50 г цукрової пудри, замість апельсинового соку можна використовувати пюре та сік 200 г будь- яких ягід, не змінюючи решту пропорцій.

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Варильна поверхня Gorenje GTW6INB

Міксер M 701 B

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *