Коли Вам забажається екстра шоколадного десерту, але не буде можливості витрачати пару годин на кухні, тоді цей чарівний рецепт для Вас. Чарівним я його називаю неспроста – приготування тіста і випічка займе мінімум часу, а результатом Ви будете задоволені. Після випічки торт покриється невеличкими тріщинками, обережно виймайте його з форми (найкраще скористатись роз’ємною формою). З країв торт буде більш запеченим, а ось серединка має залишитись м’якою і злегка вологою. Якщо під рукою немає насадки для крему, вершкові піки можна сформувати і за допомогою ложки. За бажанням вершки можна посипати какао-порошком або залишити сніжно-білими. Екстра шоколадний смак десерту найкраще збалансує горнятко теплого молока.
Рецепт розраховано на форму Ø 18 см.
Складники
- 200 мл. 33% вершків для збивання
- 200 гр. цукрової пудри
- 200 гр. чорного шоколаду
- 80 гр. вершкового масла
- 4 шт. яєць
- 0,5 ч.л. ванільного екстракту
- 1 ст.л. какао
- пару крапель лимонного соку
Готуємо
- Температуру в духовій шафі встановити на 180°С. Форму для випікання змастити вершковим маслом.
- На водяній бані розтопити шматочки шоколаду і нарізане кубиками вершкове масло, помішувати до набуття однорідної консистенції.
- Відділити білки від жовтків. Збивати жовтки з цукром 3-4 хвилини до світло-жовтого кольору, додати екстракт ванілі і какао, поєднати з теплим шоколадом ( не гарячим!)
- Білки збити до м’яких пік (1-2 хв.), додати пару крапель лимонного соку і продовжити збивати до стійких пік ( ще 2 хв.)
- З’єднати білкову масу з шоколадною. Сильно не вимішувати, обережно ввести білок за допомогою силіконової лопатки.
- Випікати у розігрітій духовці 30-35 хвилин.
- Прикрасити торт збитими вершками (сформувати сніжні вершини) і присипати какао.
|