Ще один варіант кабачкових вафель. На цей раз вони з цукіні та нутового борошна. Це дає зовсім іншу текстуру, більш хрустку та щільну. До столу найкраще подавати страву з сезонними овочами, пряними травами та часниковим соусом на основі йогурту з зеленню.
Складові:
- 500 г цукіні
- 125 мл. молока
- 125 г борошна з нуту
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- горстка базиліку
- горстка кропу ( по можливості використайте і парасольки)
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. соняшникової олії
- пів чайної ложки розпушувача для тіста
- сіль, чорний перець
Приготування:
- Цукіні натираємо на крупній тертці. Перекладаємо в друшляк і присипаємо злегка сіллю, щоб позбутись зайвої рідини.
- У мисці змішуємо просіяне борошно з нуту разом з розпушувачем і чорним перцем.
- Листочки базиліку і кріп дрібно нарізаємо. За можливості раджу використовувати не лише зелень, а й молоді парасольки з недостиглим насінням. У них фантастичний аромат, більш насичений.
- Віджимаємо надлишковий сік з натертих цукіні, додаємо зелень і товчений часник. Сюди ж вбиваємо яйце, вливаємо молоко і оливкову олію. Все перемішуємо і всипаємо борошно. Ще раз добре перемішуємо.
- Розігріту вафельницю змащуємо рослинною олією. Обсмажуємо вафлі до рум’яної золотистої скоринки.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |