Нутові вафлі з цукіні

zucchini  wafers with salad

Ще один варіант кабачкових вафель. На цей раз вони з цукіні та нутового борошна. Це дає зовсім іншу текстуру, більш хрустку та щільну. До столу найкраще подавати страву з сезонними овочами, пряними травами та часниковим соусом на основі йогурту з зеленню.

Складові:

  • 500 г цукіні
  • 125 мл. молока
  • 125 г борошна з нуту
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • горстка базиліку 
  • горстка кропу ( по можливості використайте і парасольки)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • пів чайної ложки розпушувача для тіста
  • сіль, чорний перець

Приготування:

  1. Цукіні натираємо на крупній тертці. Перекладаємо в друшляк і присипаємо злегка сіллю, щоб позбутись зайвої рідини.
  2. У мисці змішуємо просіяне борошно з нуту разом з розпушувачем і чорним перцем.
  3. Листочки базиліку і кріп дрібно нарізаємо. За можливості раджу використовувати не лише зелень, а й молоді парасольки з недостиглим насінням. У них фантастичний аромат, більш насичений.
  4. Віджимаємо надлишковий сік з натертих цукіні, додаємо зелень і товчений часник. Сюди ж вбиваємо яйце, вливаємо молоко і оливкову олію. Все перемішуємо і всипаємо борошно. Ще раз добре перемішуємо.
  5. Розігріту вафельницю змащуємо рослинною олією. Обсмажуємо вафлі до рум’яної золотистої скоринки.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вафельниця 3 в 1 Gorenje SM703BK

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *